26/08/2007 23:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «σύνδρομο Αθνάρ» και στην Ελλάδα;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν τη σημερινή πολιτική συγκυρία στη χώρα μας με αυτή της 11ης Μαρτίου 2004 στην Ισπανία. Τότε, ως γνωστόν, από δέκα βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, σκοτώθηκαν 190 άτομα. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ που υποσχέθηκε να καταδιώξει τους τρομοκράτες, απέδωσε τις επιθέσεις στην βασική οργάνωση ΕΤΑ. Αποδείχθηκε ότι εψεύδετο. Πίσω από τις βομβιστικές ενέργειες ήταν η φονταμενταλιστική τρομοκρατία. Ο Αθνάρ στις εκλογές που ακολούθησαν τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά το μακελειό, ηττήθηκε και εδώ και χρόνια το όνομα του ούτε που ακούγεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπόμπος avatar
  Μπόμπος 28/08/2007 06:53:50

  Έτσι θα την πατήσει κι εδώ ο Καραμανλής. Αλλά όχι προς όφελος του άχρηστου Γιώργου. Θα ωφεληθέί η Αριστερά και ίσως και ο Καρα-Τζαφέρ

 2. BP avatar
  BP 28/08/2007 22:57:52

  Δεν ψηφίζω ΝΔ, αλλά νομίζω ότι όντως κάτι βρώμικο παίχτηκε στην Πελοπόννησο και στην Εϋβοια.
  Ποτέ μου δεν θα πίστευα ότι "σκοτεινές δυνάμεις" κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές στο Σέιχ Σου ή στην Πεντέλη, είναι ηλίου φαεινότερον ποιος έβαλε τις φωτιές.
  Αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι οικοπεδοφάγοι έβαλαν στο μάτι την ορεινή Ηλεία;
  Είναι, άραγε, σύμπτωση που οι φωτιές απείλησαν την Αρχαία Ολυμπία και τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Μεγαλόπολη και στο Αλιβέρι;
  Νομίζω ότι η κυβέρνηση αμέλησε να πληρώσει "προστασία" σε αυτούς που μας την πούλησαν το 2004, και αυτοί, απλά, έθεσαν το σχέδιο που είχαν συντάξει το 2004 σε εφαρμογή.
  Τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
  Για να μην ξεχνιόμαστε, θυμάστε τη Gladio;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.