24/09/2007 18:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πίσω στον Τρίτο Κόσμο…

Στις 28-29 του περασμένου Ιουνίου συνεκλήθη στο Παρίσι παγκόσμια διάσκεψη του FATF, της παγκόσμιας διακυβερνητικής οργάνωσης που στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ επιβλέπει και συντονίζει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Εθνικών Αρχών για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. Μέλη του FATF είναι 34 αναπτυγμένες χώρες, μεταξύ των οποίων τα κράτη –μέλη της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Αργεντινή κλπ. Δεν είναι μέλος καμία αφρικανική ή «τριτοκοσμική» χώρα. 

Στη διάσκεψη λοιπόν του Ιουνίου εκφράσθηκαν ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της Αρχής στην Ελλάδα και έγιναν συστάσεις για ενίσχυση της ανεξαρτησίας της και αποτελεσματικής βελτίωσης της οικονομοτεχνικής και άλλης βοήθειας από την πολιτεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βαθμολογία που πήρε η Ελλάδα στην διάσκεψη του Ιουνίου είναι πολύ χαμηλή και «πλησιάζει τα επίπεδα των τριτοκοσμικών χωρών» 

Με όσα γίνονται τελευταία εδώ, εναντίον της Αρχής για την Καταπολέμηση του Βρώμικου Χρήματος, τι βαθμολογία να παίρνει η Ελλάδα; Κατά τη γνώμη μας μάλλον έχει φτάσει τις τριτοκοσμικές χώρες και σύντομα θα τις ξεπεράσει. Πότε; Όταν ιδρυθεί υπουργείο … «Διαφάνειας», επειδή μόνον στην Αφρική υπάρχουν παρόμοια. Περισσότερα: http://www.fatf-gafi.org/ 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.