24/09/2007 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε τα προσχήματα ...

«Νομικό κοκτέιλ» χαρακτηρίζουν ήδη νομικού κύκλοι την εγκύκλιο … καταπολέμησης της  Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Μεταξύ των άλλων στην εγκύκλιο αναφέρεται, ότι: «Η Αρχή στην οποία πρόεδρος είναι ο Γ. Ζορμπάς, δεν έχει τη συνταγματική προστασία του άρθρου 101α, αλλά είναι μια αυτόνομη διοικητική μονάδα, η οποία αποτελεί μετάλλαξη της παλαιάς επιτροπής που προέβλεπε ο νόμος 2331/1995».

Ο Νόμος 3424/05, όμως ,με τον οποίο τροποποιήθηκε ο προηγούμενος 2331/1995 και καθιέρωσε την ανεξαρτησία της Αρχής λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα: «Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με την επωνυμία «Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες». Η Αρχή εδρεύει στην Αθήνα και έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. …».

Τι γίνεται λοιπόν ρε παιδιά; Ποιος από τους δυο νόμους λαμβάνει υπόψιν του ο κ. Σανιδάς; Τον προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ ή τον ισχύοντα της ΝΔ;

Πολύ διασκεδάσαμε εξάλλου διαβάζοντας σε σημερινό δημοσίευμα, ότι: «Οι εισαγγελικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν μόνο τα αποδεικτικά στοιχεία που συνοδεύουν την έκθεση του Γ. Ζορμπά. Για το σκοπό αυτό ανατέθηκε σε έναν από τους εποπτεύοντες τις ανακρίσεις για την υπόθεση των ομολόγων, τον εισαγγελέα Εφετών Ι. Σακελάκκο, να ερευνήσει τα στοιχεία που συνοδεύουν την έκθεση Ζορμπά, προκειμένου να κρίνει αν θα διαταχθεί συμπληρωματική δίωξη και ειδικά για το αδίκημα της δωροδοκίας ή αυτά θα τεθούν στο αρχείο».Εντάξει καταλάβαμε. Στο αρχείο.

Ένα είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά: Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 24/09/2007 21:15:17

  Αλήθεια, που κατέληξε η «σταυροφορία» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ.Γιώργου Σανιδά, για την περίφημη «κάθαρση» στη Δικαιοσύνη; Μήπως η όλη αυστηρότητα του εξαντλείται επάνω στον Ιάκωβο Γιοσάκη, τον οποίο από τη μια μεριά αποφυλακίζει η Δικαιοσύνη και από την άλλη ο κ.Σανιδάς τον ξαναβάζει μέσα; Αυτή ήταν η περίφημη «κάθαρση» που επαγγελόταν η κυβέρνηση της ΝΔ και προκάλεσε χάος και εμφύλιες συρράξεις στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης; Η Μπουρμπούλια, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου που μπήκε στη φυλακή και ξαναβγήκε, η άφαντη ανακρίτρια, Τ.Ηλία ή η υπόθεση Μαντούβαλου; Τώρα λοιπόν, μετά από όλα αυτά, η Δικαιοσύνη μπορεί να κοιμάται ήσυχη για την … αγνότητά της.

  Να σημειωθεί ότι το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε τον κ.Γεώργιο Σανιδά για τη θέση του Εσαγγελέα του Αρείου Πάγου παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να είναι μεταξύ των επιλέξιμων, διότι δεν είχε συμπληρώσει τριετία ως αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, όπως προέβλεπε ο νόμος. Νομικές λεπτομέρειες σκέφτηκαν κάποιοι στην κυβέρνηση. Και με διάταξη που συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μειώθηκαν τα απαιτούμενα χρόνια για να προαχθεί αρεοπαγίτης σε αντιπρόεδρο ή αντεισαγγελέας σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τρία σε δύο. Τότε, η αντιπολίτευση είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την φωτογραφική διάταξη και για την προώθηση του «κυβερνητικού εκλεκτού» στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ε, και λοιπόν;

  Ο κ.Σανιδάς μέσα στον τεράστιο όγκο εργασίας για να υλοποιήσει τον πρωταρχικό του στόχο για «ανάκτηση του τρωθέντος κύρους της Δικαιοσύνης, ώστε η δοκιμασία που ακόμα διέρχεται να έχει αποτελέσει την απαρχή της αναγεννήσεώς της», αλλά και να εξαρθρώσει τα παραδικαστικά κυκλώματα βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί με τον επικεφαλής της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, Γ.Ζορμπά, και να του βγάλει το πόρισμά του για τα ομόλογα μη σύννομο. Όπως χρόνο είχε βρεί για να δεχτεί αργά τη νύκτα στο κτίριο του Αρείου Πάγου την κα. Βαληνάκη, δικηγόρο στο γραφείο του κ.Κεχαγιόγλου. Ωστόσο, η σύζυγος ενός υφυπουργού Εξωτερικών, που ετύγχανε να κινείται στην παρέα των «μπόν βιβέρ» του πρωθυπουργού, να μπαινοβγαίνει στο σπίτι της οικογένειας Καραμανλή στη Ραφήνα και να κάνει διακοπές μαζί της, δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί από τον κ.Σανιδά ως οι κοινοί θνητοί που προσέρχονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ετσι, ο κ.Σανιδάς την δέχτηκε στον Αρειο Πάγο όποτε αυτή ήθελε και για να την προστατεύσει από τα «κακά» ηλεκτρονικά ΜΜΕ, συμφώνησε να μπεί και να βγεί από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Οσον αφορά τις υποθέσεις, στις οποίες ενεπλάκη ως βασική δικηγόρος του γραφείου Κεχαγιόγλου; Απλά δεν εξετάστηκε. Κι’αυτό, παρ’ότι ο Σάκης βρέθηκε στον Κορυδαλλό ακριβώς γι’αυτές τις υποθέσεις. Τι τα συζητάμε όμως. Εδώ, προτού καλά-καλά αρχίσει η έρευνα για την κ.Βαληνάκη, σε πολιτικούς και δικαστικούς κύκλους, ήταν κοινό μυστικό ότι η κ.Βαληνάκη θα «ξεπλυθεί». Οπερ και εγένετο.

 2. Gianni avatar
  Gianni 24/09/2007 21:20:41

  Ο αρχιμανδρίτης, Ιάκωβος Γιοσάκης, κατ’επανάληψη έχει βάλει στο στόχαστρό του τον κ.Σανιδά. Μια από τις επιθέσεις του έγινε όταν ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που διέτασσε την άρση της προσωρινής του κράτησης, και τον ξαναέστλενε στον Κορυδαλλό. Τότε, ο αρχιμανδρίτης μίλησε για ύπαρξη όχι παραδικαστικού, αλλά δικαστικού κυκλώματος. Κατηγόρησε επίσης, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι έχει πάψει προ πολλού να είναι ο αμερόληπτος δικαστικός λειτουργός, είναι εμπαθής αντίδικός του και δεν κατέχει επάξια τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακόμα, τον κατηγόρησε ότι με αμφίβολης ηθικής μέσα καταπάτησε οικοπεδική έκταση στο Πόρτο Γερμενό και σε χρόνο ρεκόρ νομιμοποίησε τη βίλα του. Τέλος, ανέφερε ότι ο κ.Σανιδάς εστράφη εναντίον του «διότι τον ήλεγξε δημοσίως, για τον αυθαίρετο και απατηλό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την προανάκριση, συγκαλύπτοντας σκανδαλωδώς, πρόσωπα της αρεσκείας του, τα οποία, σύμφωνα με στοιχεία που επιμελημένα απεκρύβησαν, φέρονται να ενέχονται στο παραδικαστικό κύκλωμα» (λέτε να εννοούσε την κα Βαληνάκη και έναν ακόμη δικηγόρο;).

 3. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 25/09/2007 10:11:33

  Δηλαδή τι άλλο περιμένατε να γίνει΄

 4. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 25/09/2007 10:12:54

  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι: http://erimitis.blogspot.com/2007/09/blog-post_5998.html#links

 5. Duuuuuuu avatar
  Duuuuuuu 13/11/2007 18:29:23

  jjjjjd

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.