#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/10/2007 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξέπλυμα χρήματος με αφορμή τα ομόλογα ερευνά η Ελβετία.

 Απολύτως ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Αντί», αναφέρουν ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας ερευνά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πρόσωπα και εταιρείες εμπλεκόμενα και στην κίνηση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ. Οι έρευνες της Γενικής Εισαγγελίας της Ελβετίας ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν παρατηρήθηκε ύποπτη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι εμπλέκονται με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι of shore εταιρείες CROZANA, ZEPITA και ROCKNEST, που ήδη έχουν αναφερθεί από τον ελληνικό Τύπο, ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ. Όπως γράφει εξάλλου το «Αντί» (πατήστε εδώ)  τρεις μόνο ημέρες μετά την έκδοση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ (στις 13/7/2006) η North Asset Management του κ. Παπαμαρκάκη έστειλε 6.500.000€  στο λογαριασμό 8.401852.0071 που ανήκει στην CROZANA, η οποία συνδέεται με την γνωστή χρηματιστηριακή «Τρωϋλος» που πούλησε το ομόλογο στο ΤΣΠΕΑΘ. Μέσω της CROZANA διακινήθηκαν στη συνέχεια μεγάλα χρηματικά ποσά προς άλλους λογαριασμούς. Αυτοί οι λογαριασμοί και αυτά τα ποσά φαίνεται τώρα οτι ερευνώνται από την ελβετική δικαιοσύνη, επειδή υπάρχουν υποψίες ότι μέσω αυτών ξεπλύθηκε βρώμικο χρήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν ήδη κληθεί να εξηγήσουν την κίνηση των λογαριασμών κάτοχοί τους. Στις απολογίες τους μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, αιτιολογούν ότι δεν πρόκειται για «ξέπλυμα χρήματος», αλλά για είσπραξη «νόμιμης προμήθειας» από τη μεσολάβησή τους στο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ (!!!) Ομολογούν δηλαδή ανοικτά αυτό που στην Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει με πάση θυσία η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τα άλλα, φανταζόμαστε την έκπληξη της Γενικής Εισαγγελίας της Ελβετίας, όταν πληροφορηθεί ότι παρά τα επίμονα δημοσιεύματα, η ελληνική ομόλογος αρχή όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, αλλά αντιθέτως χαρακτήρισε «μη σύννομο» τον πρώην εισαγγελέα που το ερευνά. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 03/10/2007 16:13:14

  Είναι μεγάλοι βλάκες όλοι αυτοί που εμπιστεύονται τους Ελβετούς για να κάνουν τις βρωμιές τους. Ήδη οι Ελβετοί έχουν περάσει νομοθεσία και για το ξέπλυμα χρήματος και για το σπάσιμο του τραπεζικού απορρήτου. Έχουν μάλιστα υπογράψει και διμερείς συμβάσεις με την ΕΕ για όλα αυτά. Οποιοσδήποτε από κράτος μέλος της ΕΕ κάνει βρωμιές τον δίνουν στεγνά.

 2. Nada avatar
  Nada 08/10/2007 18:45:09

  Ισως. Πάντως, ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί για το σκάνδαλο των μιζών με τα ρωσιακά αντιεροπορικά συστήματα. Σκάνδαλο επί ΠΑΣΟΚ. Εκτός πιά κι'αν είναι η Ελλάδα (λέγεμε κυβέρνηση ΝΔ) που δεν θέλει το άνοιγμα, προφανώς, διότι στο πλαίσιο του συμψηφισμού γαλάζιων και πράσινων σκανδάλων, δεν κυνήγησε την υπόθεση.

 3. Factorx avatar
  Factorx 09/10/2007 01:22:08

  Προς Nada: Βγήκε τίποτα για Σμπώκο; Κάτι μας έστειλαν αλλά έχω αμφιβολίες. Εσυ θα ξέρεις καλύτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.