31/08/2007 11:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέουν και οι δημοσκοπήσεις, αφού «κάηκε» και το …δείγμα

Ανέφικτες είναι οι προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου παραδέχονται πλέον και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης αξιόπιστου δείγματος από τις πυρόπληκτες περιοχές. Ήδη, η ΜRB ανέβαλε τις «Προεκλογικές Τάσεις 2007», επικαλούμενη τις δυσκολίες που προκύπτουν στη συγκέντρωση δείγματος από τις περιοχές της Ηλείας και της Εύβοιας. Επισημαίνουμε ότι η τηλεφωνική δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τρίτη από τον ALPHA η ίδια εταιρεία εμφάνιζε διαφορά δύο μονάδων μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ  και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου δεν καταλήγουν στο 100, αλλά στο …100,2%.

Σύμφωνα με την ΜRB οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε συμπέρασμα επειδή «κάηκε» και το δείγμα στις πληγείσες περιοχές, αφού κάτοικοί τους αρνούνται να συμμετάσχουν στις δημοσκοπήσεις. «Γράφουν» δηλαδή κανονικά τους γκαλοπίστες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν άλλα και πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΜRB «οι αρνήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η δια ζώσης μεθοδολογική προσέγγιση σε μια τέτοια συγκυρία κινητοποιεί ιδιαίτερους συναισθηματικούς μηχανισμούς τη στιγμή της προσωπικής επαφής για συνέντευξη». Με άλλα λόγια όταν τους ρωτούν τι θα ψηφίσουν στις εκλογές τους ...διαολοστέλνουν κανονικά.

Αυτό σημαίνει ότι και η υπο τον Θ. Ρουσόπουλο επιχείρηση αποκατάστασης της κυβερνητικής αξιοπιστίας με την καταβολή μετρητών και την αμέτρητη παροχολογία κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους της, αφού οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών ενδέχεται να μην πάνε καν να ψηφίσουν. Η ενέργεια της ΜRB έχει ενδεχομένως σχέση με άλλες μετρήσεις, σε τοπικό επίπεδο, που αποκαλύπτουν μεγάλη φθορά του κυβερνητικού κόμματος στις πληγείσες και γειτονικές περιοχές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όλοι οι δημοσκόποι διαπιστώνουν μια εντυπωσιακή αύξηση της αδιευκρίνιστης ψήφου και διόγκωση του ρεύματος των αναποφάσιστων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.