26/08/2007 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ιόνια οδός βγαίνει στο προσκήνιο

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα δημοσιοποιήθηκε στο site http://www.press-gr.blogspot.com/. Μήπως δηλαδή υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στις πυρκαγιές στην Ηλεία και την κατασκευή της Ιονίας Οδού; Προβληματισμός - ερώτηση διατυπώθηκε στον αέρα σήμερα 26.8.07 και από τον κ. Ν. Μάνεση (TV ALPHA) εάν υπάρχει συσχετισμός της κατασκευής της Ιονίας Οδού με την πυρκαγιές στην Ηλεία. Σημειώνουμε ότι για τον νέο οδικό άξονα Καλαμάτας-Κακαβιάς θα διατεθεί ένα τρισεκατομμύριο και μεταξύ των άλλων τα νέα έργα θα μειώσουν την απόσταση Πάτρας – Καλαμάτας σε λιγότερο από δυο ώρες. Κατά συνέπεια το «οργανωμένο σχέδιο» μπορεί και να εξηγείται από τις χαμηλότερες αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις, την τουριστική αξιοποίηση, τις νέες μεγάλες ευκαιρίες για το REAL ESTATEΜε αφορμή την τραγωδία στην Ηλεία, καλό θα ήταν να θυμηθεί κανείς τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε ορισμένες περιοχές του Νομού για την «αξιοποίησή» τους και τις μάχες που έχουν δοθεί για να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια. Στην προκειμένη ο λόγος για μια από τις όμορφες και πλούσιες σε βλάστηση τοποθεσία της λίμνης Καϊάφα. Το 2004 ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, είχε καταγγείλει τον –επί ΠΑΣΟΚ-υφυπουργό Οικονομίας, κ. Δ . Γεωργακόπουλο, ότι πίεζε την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας να αποχαρακτηρίσει τη λίμνη. Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε καταγγείλει το νομοσχέδιο που προωθούσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τον ιαματικό τουρισμό, για τις «φωτογραφικές» διατάξεις που περιείχε. Επίσης, ότι αποσκοπούσε στον αποχαρακτηρισμό της περιοχής του Καϊάφα, η οποία αποτελεί προστατευόμενη ζώνη οικιστικού ελέγχου, με στόχο την κατασκευή ξενοδοχείων και γηπέδων γκολφ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργακόπουλος (βουλευτής Ηλείας) είχε παρουσιάσει σχετική μελέτη στη Ζαχάρω, σύμφωνα με την οποία θα γινόταν επένδυση 150 εκατ. ευρώ για τον «εκσυγχρονισμό» των ιαματικών πηγών και των άλλων εγκαταστάσεων! Ακόμα, η εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» χαρακτήριζε την περιοχή ως «αναξιοποίητη». Μετά την τελευταία τραγωδία, δεν συντρέχει πλέον λόγος συζήτησης. Άλλωστε, δεν έμεινε τίποτε όρθιο στον Καϊάφα. Σε τριάντα χρόνια από σήμερα όμως, είναι βέβαιο ότι η περιοχή θα φιλοξενεί κανένα γιγαντιαίο-πολυτελές σαλέ για κυριλάτους από όλο τον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ 29/08/2007 15:21:14

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΅ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ΅

 2. χρήστος avatar
  χρήστος 30/08/2007 15:16:08

  μετα απο τις φωτιες στην πριοχη μας πρεπεινα δω ωποσδήποτε την χαραξη ισως κατι να συμβαινει....ευχαριστω

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 01/09/2007 11:37:20

  Στοιχεία και χάρτης για την Ιονία οδό στο σαϊτ
  http://www.epoxi.gr/themata5.htm

 4. χρήστος avatar
  χρήστος 06/09/2007 00:26:23

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΅ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ΅

 5. Suhoi avatar
  Suhoi 06/09/2007 21:35:25

  Σε αυτή τη διεύθυνση υπάρχει και ο χάρτης

  http://proxeirotetradio.blogspot.com/2007/09/blog-post_03.html

 6. Ευαγγελος Καρποδινης avatar
  Ευαγγελος Καρποδινης 13/02/2011 10:32:41

  Πως μπορω να δω απο που περναει η Ιονια οδος? Ιδιαιτερα στην Πελοπονησο. Ποτε υποτιθεται θα τελειωσει? Κινηται τιποτα σημερα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.