05/10/2007 18:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικρατούν οι φωνές της λογικής για τον Ζορμπά;

Η κυβέρνηση προετοιμάζει τώρα νομοσχέδιο που θα …προστατεύει τα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Απαντώντας σήμερα το πρωί σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη,  ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα «αφορά στην προστασία των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών από ποινικές ευθύνες για γνώμη που διατύπωσαν, για ψήφο που έδωσαν, ή πράξη που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».
Ο κ. Κουβέλης ζήτησε να μάθει εάν θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο συγκεκριμένα για την Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς και εάν η κυβέρνηση θα απομακρύνει από τη θέση του τον επικεφαλής της Αρχής κ. Ζορμπά. Ο κ. Λέγκας όμως δεν είπε λέξη για τον κ. Ζορμπά. Αντιθέτως μίλησε για «θωράκιση» των Αρχών.
Δύο είναι οι επικρατούσες μέχρι στιγμής ερμηνείες της νέας στάσης της κυβέρνησης στο θέμα Ζορμπά: Είτε η κυβέρνηση ξανασκέφτεται πιο ψύχραιμα το θέμα, λόγω της δυσκολίας του εγχειρήματος και των αντιδράσεων που προκαλούνται. Είτε η «προστασία των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών» αποσκοπεί τελικά στην ενίσχυση του ρόλου των υπολοίπων μελών της Ανεξάρτητης Αρχής απέναντι στον πρόεδρό της, προκειμένου να περιοριστεί η ανεξαρτησία του. Όπως άλλωστε επιχειρήθηκε να γίνει ήδη με το πόρισμα για το ΤΕΑΔΥ της «Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» του κ. Ζορμπά.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.