29/08/2007 13:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός από τον Ρουσόπουλο και ο Σουφλιάς στην μάχη

Διαβάζουμε στη σημερινή «Καθημερινή» ότι η κυβέρνηση καταβάλλει «αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσει έστω το στοίχημα της «επόμενης ημέρας» μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές». Το υποτιθέμενο σχέδιο περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα « καθημερινή εποπτεία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό των συντονισμένων, πλέον, προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανακούφιση των πυροπαθών, συνεχή προβολή των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και δράσεων από τον κ. Θ. Ρουσόπουλο, πιο ενεργή παρουσία του κ. Γ. Σουφλιά για ενίσχυση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης…».

Δηλαδή θέλει πρωθυπουργική πρόσκληση για να ενεργοποιηθεί ο κ. Σουφλιάς; Και τι μπορεί να προσφέρει – αν επιτέλους ενεργοποιηθεί – στην αντιμετώπιση της κρίσης; Τι μπορεί να κάνει για την εθνική καταστροφή ένας άνθρωπος που φοβάται να μπει σε αεροπλάνο, η αναβλητικότητά του είναι παροιμιώδης, τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα (όπως και του κ. Ρουσόπουλου) και έχει ελάχιστες έως ανύπαρκτες διαπροσωπικές σχέσεις με ευρωπαίους και άλλους πολιτικούς παράγοντες; Τι στο καλό μπορεί να προσφέρει στη χώρα πέρα από ανέκδοτα και σκηνές γραφικότητας;

«Το ράδιο και η τηλεόραση κατασκευάζουν μεγάλους ανθρώπους για το μικρό λαό» ,είχε πει ο Ζιλμπέρ Σεσμπρόν. Ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος-κάποιοι μας κάνουν πλάκα- είναι κάτι σαν τη συχωρεμένη  Αλίκη Βουγιουκλάκη για τα διαπλεκόμενα μήντια.- «αγαπώ Αλίκη»- που θάλεγε κι ο Ψινάκης. Μόνο κολακευτικά  σχόλια και διθυράμβους για τον «συνετό» και «μυαλωμένο»  Σαρακατσάνο  περισσεύουν από εκδότες και καναλάρχες. Μέσα από μια κυβέρνηση που απαξιώνεται κάθε βράδυ στα δελτία  των 8 ,εκείνος βγαίνει αλώβητος και με προστιθέμενη αξία. Απώτερος στόχος η Προεδρία της Δημοκρατίας ,το ύστατο πολιτικό απωθημένο ενός  υπουργού που δεν κατάφερε να γίνει αρχηγός της παράταξης του μια και  οι «μικρόνοες» γαλάζιοι δεν διέκριναν στο πρόσωπο του την ηγετική φυσιογνωμία που θα οδηγούσε το κόμμα του στην νέα εποχή. Σαν να μην έφτανε αυτό ο σημερινός πρωθυπουργός σε μια από τις σπάνιες πολιτικές πρωτοβουλίες της καριέρας του  τον διέγραψε κιόλας.

Αντι να μας εκπλήξει – έστω κι αυτή τη στιγμή – βάζοντας επικεφαλής για την αντιμετώπιση της κρίσης έναν τεχνοκράτη εγνωσμένης αξίας, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνεται πληκτικά, νοιάζεται μόνο για τις εσωκομματικές και μετεκλογικές ισορροπίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.