26/08/2007 22:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογικές διαστάσεις παίρνουν οι αντιδράσεις και η αγανάκτηση

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις και η αγανάκτηση των πολιτών για την πύρινη λαίλαπα που καίει την Ελλάδα και ήδη κυκλοφορεί στο Internet κάλεσμα για διαδήλωση, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο Σύνταγμα και στην κεντρική πλατεία κάθε πόλης, φορώντας όλοι μαύρα και με σύνθημα: «Αφήσατε την Ελλάδα να γίνει στάχτη. Γιατί;».

Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσα από το διαδίκτυο ρίχνουν το σύνθημα για «μαύρο» και αποχή. Για παράδειγμα πολίτες διερωτώνται από το site http://kapse-tin-psifo.blogspot.com/ : «Και τώρα ζητάνε την ψήφο μας...;» . Και απαντούν: «ΚΑΨΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ! ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΑΦΑΝΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΟΡΑΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ...».

Είναι σαφές ότι παρόμοιες απόψεις και τοποθετήσεις αντικατοπτρίζουν την ογκούμενη αγανάκτηση όλων μας για τη σημερινή κατάσταση. Παράλληλα όμως παίζονται και κάποια άλλα παιχνίδια και είναι καλό να τα θέσουμε. Όλοι έχουν πλέον πεισθεί ότι πρόκειται περί «οργανωμένου σχεδίου» που καταρρακώνει και την εναπομείνασα αξιοπιστία της κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι ότι όλα έγινα φόρα – παρτίδα, λες και οι «εγκέφαλοι» του «σχεδίου» ήθελαν να καταλάβουν όλοι την ύπαρξή του. Στην περίπτωση αυτή, το επόμενο λογικό συμπέρασμα είναι ότι όχι μόνο όλα γίνονται για να μην κερδίσει τις εκλογές ο Καραμανλής, αλλά και ότι θέλουν να καταλάβουμε ότι όλα γι αυτό γίνονται. Οπότε οι αγανακτισμένοι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών μπορούν να πουν του Καραμανλή στις εκλογές: «Σε αγαπάμε, σε θέλουμε, αλλά ρε μεγάλε θα μας κάψουν όλους». Μήπως αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν και οι τίτλοι ορισμένων σημερινών εφημερίδων του τύπου «Φύγε, μας έκαψες»; Δεν υπονοούμε φυσικά τίποτα, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι αυτά τα τρία χρόνια ορισμένοι επιδόθηκαν συστηματικά στην υπονόμευση της εσωτερικής έννομης τάξης (παραδικαστικό, δικαιοσύνη, θεσμοί, υποκλοπές, εκκλησία κλπ).

Και βέβαια, επειδή το ΠΑΣΟΚ του Γ. Α. Παπανδρέου δεν πρόκειται να κερδίσει με τίποτα τις εκλογές, όλοι καταλαβαίνουμε πια ότι στόχος μπορεί να είναι η μη – αυτοδυναμία και οι κυβερνήσεις συνεργασιών. Οπότε ο έλεγχος της πολιτικής ζωής θα φύγει πλέον εντελώς από τα χέρια των πολιτικών.

Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση και με τα χοντρά παιχνίδια υπονόμευσης της λαϊκής βούλησης που παίζονται στα παρασκήνια, μόνο μια παλλαϊκή κινητοποίηση θα μπορούσε να βάλει φραγμό στην ανωμαλία και το παρακράτος. Ας μην είμαστε όμως αιθεροβάμονες. Ποιος μπορεί σήμερα να εμπνεύσει και να συσπειρώσει το λαό; Οι πολιτικές ηγεσίες που έχουν υψώσει τα χέρια και παρακολουθούν ανήμπορες τα τεκταινόμενα, ενδιαφερόμενες μόνο για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης που γίνονται ακόμα κι αυτές τις ώρες (ναι,  τόσο αδιαφορία και τόσος κυνισμός);  Οι διάφοροι γραφικοί τύποι που εμφανίζονται ως σωτήρες μας και θέλουν να εισπράξουν την ψήφο των δυσαρεστημένων; Μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί πλέον να … επανιδρύσει τη χώρα του. Αλλά αυτός παρακολουθεί καθηλωμένος μπροστά στην διαπλεκόμενη τηλεόραση τους σερβιτόρους των μεγάλων συμφερόντων να αναπαράγουν καθημερινά την τον ατομικισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. BP avatar
    BP 29/08/2007 08:48:50

    Το μόνο που χρειαζόμαστε τώρα ως χώρα είναι οι διαδηλώσεις από τα αυτιστικά τής μπλογκόσφαιρας που έχουν δει δάσος μόνο στα γραφικά τού playstation.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.