15/09/2007 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ψηφίζουμε αριστερά

Σχολιάζοντας τον τίτλο στο εξώφυλλο του νέου «Αντί» (« Όχι στο Δικομματισμό, Ψηφίστε Αριστερά»), αναγνώστης μας (βλ. εδώ) διερωτάται «για ποια αριστερά μιλάμε», δεδομένης της πολυδιάσπασης του χώρου. Σωστό το ερώτημα και το πρόβλημα υπαρκτό. Για ποια αριστερά μιλάμε, αφού όλοι έχουμε απογοητευτεί βαθύτατα από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς του χώρου και τα γνωστά και μεγάλα προβλήματα συγκρότησης;

Ψηφίζουμε Αριστερά, σε όλες τις εκδοχές της, επειδή πρώτα απ΄ όλα θέλουμε να καταδικάσουμε αυτούς που διαχειρίζονται το παρακμιακό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ψηφίζουμε Αριστερά, επειδή αν αύριο μπουν στη Βουλή πέντε κόμματα μπορεί να μπει επιτέλους ταφόπλακα στον δικομματισμό. Στην περίπτωση αυτή το μέλλον θα είναι αβέβαιο, αλλά τι μας κόφτει; Μέσα από τις ρήξεις δεν γεννιέται το καινούργιο;

Ψηφίζουμε Αριστερά, επειδή ο κόσμος της Αριστεράς (στην πλειοψηφία, σπίτι του ή περιθωριοποιημένος μέχρι σήμερα) ζητάει μια νέα, πραγματική Αριστερά που θα παρεμβαίνει ουσιαστικά, πολιτικά και κοινωνικά, στην κυριαρχία του κατεστημένου της διαπλοκής, την απάθεια, την πολιτική μιζέρια και τη βαθύτατη θεσμική κρίση της ελληνικής κοινωνίας.

Ψηφίζουμε Αριστερά, επειδή εκείνη η «δεξαμενή» που στήριζε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έχει στερέψει πια και σιγοσφυρίζουμε αδιάφοροι για το μέλλον αυτού του κόμματος.

Ψηφίζουμε Αριστερά επειδή, ορισμένοι από εμάς, έχουν απογοητευτεί βαθύτατα όχι μόνο από την ανικανότητα της ΝΔ, αλλά κυρίως από τον πλήρη «εκπασοκισμό» της στα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Για όλους αυτούς τους σημαντικούς λόγους και πολλούς άλλους, ψηφίζουμε Αριστερά. Τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή. Οψόμεθα κι εμείς εις Φιλίππους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/09/2007 00:11:03

  Συγχαρητήρια για το τεύχος τής Παρασκευής.
  Να τελειώνουμε μέ τίς γελοιότητες τού Pasok περί Πλαστήρα και Παπάγου καί περί λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.
  Τώρα θυμήθηκε το giorgo την αριστερά για να φύγει η δεξιά.
  Μπά,καλύτερα να φύγει αυτός μαζί με τον Νικολάκη τον αδελφό του,που όπως θυμόμαστε παλιότερα έλεγε πόσο Αμερικανός ένοιωθε.Και με την Κυρία Τσάντ.Τα mails,που είχε βγάλει στην φόρα η Κανέλλη δεν ξεχνιούνται.
  Μακάρι να τελειώσουμε με τίς δυναστείες Παπανδρέου,Μητσοτάκη μπάς και ανασάνει ο τόπος.
  Απο Καραμανλήδες μάλλον δεν κινδυνεύουμε για πολύ.
  Ακόμα και εάν διαφωνώ πολύ με τον ΣΥΝ παρ΄ότι προέρχομαι απο τα σπλάχνα του παλιού Ρήγα από τα 1977 και για αρκετά χρόνια ,εύχομαι να ενισχυθεί το σύνολο τής Αριστεράς.
  Μακάρι ο ΣΥΝ να απαλλαγεί απο τούς ενδοτικούς και τούς γραφειοκράτες πού τού τρώνε τα σωθικά και το Κ.Κ.Ε να ανοίξει τα μάτια του στό σήμερα .
  Θα ψηφίσω Αλέκα τιμώντας τήν εντιμότητά τους στήν διαρκεια των πυρκαγιών,αλλά και για τήν απαράδεκτη ειρωνεία πού τούς αντιμετωπίζουν τα διαπλοκοκάναλα.
  Νασαι καλά ΑΝΤΙ και πάντα στίς επάλξεις.!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.