25/09/2007 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμερικανοί διπλωμάτες στον Ζορμπά

Ο νέος οικονομικός επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, George Frowick και η δεύτερη γραμματέας της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kara Aylward, επισκέφθηκαν σήμερα στα γραφεία της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τον επικεφαλή της Γ. Ζορμπά. Ο κ.Frowick αντικαθιστά τον προηγούμενο οικονομικό επιτετραμμένο, τον κ. Πράϊς, ο οποίος είχε συνεργαστεί εποικοδομητικά με τον κ. Ζορμπά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Αμερικανοί διπλωμάτες ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα της αρχής στην καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος και την ανεξαρτησία των ερευνών στο κρίσιμο αυτό θέμα για την παγκόσμια οικονομία.

Χρειάζονται σχόλια; Υπενθυμίζουμε μόνο αυτό που γράψαμε χθες: Η βαθμολογία που πήραν οι ελληνικές επιδόσεις στην καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος στη διάσκεψη του FATF τον περασμένο Ιούνιο, βρίσκεται σε επίπεδο «τριτοκοσμικών χωρών».(βλ. εδώ ) .

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Gianni avatar
    Gianni 25/09/2007 19:49:57

    Από την Ελευθεροτυπία: Πολιτικές σκοπιμότητες καταγγέλλει ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την παρέμβαση Σανιδά, την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη, καθώς, όπως αναφέρει, επιχειρεί καθοδήγηση των εισαγγελικών λειτουργών, υποβαθμίζοντας την Ανεξάρτητη Αρχή. «Η έρευνα της Αρχής έχει την αυτοτέλειά της και δεν βρίσκεται σε σχέση παρακολουθηματική με το έργο της Δικαιοσύνης», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο το σκάνδαλο των ομολόγων προεκλογικά να παραπέμπεται ως προς τη διερεύνησή του -όπως έλεγε η κυβέρνηση- στην Ανεξάρτητη Αρχή και τώρα, προφανώς εν όψει του περιεχόμενου του πορίσματος, να αμφισβητείται. Ο Γ. Ζορμπάς δεν μπορεί, κατά το δοκούν και τις πολιτικές σκοπιμότητες, στο πρόσφατο παρελθόν να είναι αδέκαστος και αντικειμενικός και σήμερα να επιχειρείται η υποτίμηση του έργου του».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.