26/08/2007 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο”;

Αναγνώστης μας έστειλε το εξής σχόλιο στο χθεσινό μας post με τίτλο «η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας»:
«Εάν ενθυμούμαι καλά, ο θείος του Κώστα Καραμανλή στην αρχή της δεκαετίας του ‘60 είχε να κάνει με δύο αγκάθια: Έναν εισαγγελέα (Σαρτζετάκης) και το παρακράτος (του παλατιού και της χουντικής ΚΥΠ). Σήμερα, ο ανιψιός του έχει να κάνει με έναν εισαγγελέα (Ζορμπά) και το παρακράτος των εμπρηστών. Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα εκείνης της ταραγμένης περιόδου (δολοφονία Λαμπράκη, έρευνες και αποκάλυψη του παρακρατικού κυκλώματος από Σαρτζετάκη) ήταν να φύγει ο Καραμανλής νύκτα, με άλλο όνομα και άλλο διαβατήριο από την Ελλάδα. Εκείνος όμως τόλμησε τότε να πει το περίφημο “ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο”. Ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν το’ χει πει, ακόμα. Σε τούτο δω τον τόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε: “Ο Καραμανλής δεν έχει και πολλές επιλογές. Είτε θα περάσει στα αζήτητα της ιστορίας, είτε θα παίξει -επιτέλους- το ρόλο, για τον οποίο τον εξέλεξε ο λαός”

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναγνώστης του blog avatar
    Αναγνώστης του blog 26/08/2007 21:01:11

    Αν δούμε στις τηλεοράσεις πως πήγε ο πρωθυπουργός μας στη σύσκεψη στο Υπ. εθνικής Άμυνας, καλοκαιρίατικα με μπουφάν, μοντελάκι αλλα Μπούς, θα καταλάβουμε το θάρρος που έχει να αναλάβει τις ευθύνες του διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. Επικοινωνιακός ο πρωθυπουργός μας. Ποιο είναι το ΟΡΓΑΝΩΝΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ αντιμετώπισης σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ επίθεσης (...ασύμετρης απειλής)?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.