05/10/2009 16:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφος ανοχής στη νέα κυβέρνηση σύμφωνα με την S&P

Εμμέσως πλην σαφώς, ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, δίνουν πλέον και οι διεθνείς αξιολογητικοί οίκοι. Μετά την αγορά ομολόγων, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Standard & Poor΄s Ratings Services (S&P), η οποία, με ανακοίνωση της, έκανε γνωστό ότι δεν προχωρά σε καμία διαφοροποίηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, αν και προεκλογικά, στελέχη της, με δηλώσεις τους, άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Σύμφωνα με την S&P, «πιστεύουμε ότι η ισχυρή αυτοδυναμία που εξασφάλισε από τις εκλογές θα μπορούσε να διευκολύνει το έργο αυτό».

 Παρ' όλα αυτά ο ίδιος οίκος σπεύδει να προειδοποιήσει την Αθήνα ότι οι συνεχείς παλινωδίες, με βασικούς δείκτες της οικονομίας, δεν μπορεί να συνεχισθεί. «Με δεδομένες τις επανειλημμένες αποκλίσεις του προϋπολογισμού από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις απομένει να δούμε αν η νέα κυβέρνηση θα έχει την βούληση να εφαρμόσει μια αξιόπιστη δημοσιονομική στρατηγική» προειδοποιεί και συστήνει «μια αυξημένη εστίαση στη κατεύθυνση της πειθαρχίας στις πρωτογενείς δαπάνες, καθώς και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού και τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών».

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. aris53m avatar
    aris53m 05/10/2009 20:22:40

    Ψήφος ανοχής στη νέα κυβέρνηση σύμφωνα με την S&P

    ο οίκος Hellas Web News όμως δεν δίνει Ψήφος ανοχής.

    Ο εν λόγω οίκος περιμένει να δει δημεύσεις περιουσιών κατά το (να ματώσουμε και οι δύο) και περιμένει να το δει ΤΩΡΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.