29/10/2009 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκροτείται επιτροπή που θα καταγράφει τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη

Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το θέμα που προέκυψε με την καταγραφή βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην επιτροπή θα μετάσχουν επίσης το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντησή του με το κ. Προβόπουλο, το πόρισμα της επιτροπής που θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα περιλαμβάνει προτάσεις για αξιόπιστη καταγραφή των στατιστικών στοιχείων και δε θα πρόκειται για απογραφή.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το ζήτημα της διαφάνειας αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια οικονομικά και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία, με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά που διαπιστώνεται στο έλλειμμα που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και στο πραγματικό έλλειμμα.

Αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή μαζί τους, ενώ οι οίκοι τηρούν στάση αναμονής, καθώς υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας.

Τέλος, για τον προϋπολογισμό ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το προσχέδιό του θα κατατεθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας, ενώ μέσα σε μια βδομάδα με δέκα ημέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αυτονομία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Η συνάντηση του υπουργού με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις, αφού η συνάντηση άρχισε στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά διακόπηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα και συνεχίστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 29/10/2009 17:14:23

  Μπίνγκο! Απογραφή δεν το έλεγαν αυτό, όχι πολύ παλιότερα;! Ρε, μας δουλεύουν;

 2. adistaktos avatar
  adistaktos 29/10/2009 20:54:37

  Ο Λαμπράκης γράφει ότι η επιτροπή θα αναζητήσει το πραγματικό ύψος του ελλείματος...
  Καλά αυτοί δεν είπαν 12.5%, στέλνοντας στοιχεία 15 μέρες μετά την ορκομωσία;
  Τί άλλαξε ξαφνικά και θέλουν να το ξαναυπολογίσουν;
  Άλλαξε!
  Η ΕΕ, ο Αλμούνια και ο Γιούγκερ τράβηξαν και τα δυό αυτιά του "κουμπαρά"! Τα είδε όλα! Οι Financial Times το έγραψαν κατηγορηματικά: Το ύψος του ελλείματος αυξάνεται με τρόπο που θυμίζει τα στοιχεία που έστελνε η Ελλάδα για να μπει στην ΟΝΕ!!!!
  Οπότε φτιάχνει μια δήθεν ανεξάρτητη επιτροπή( θυμάστε που καταργούσαν 3000 επιτροπές;;;) για να "αντικειμενικοποιήσει" αυτό που έχει ήδη πει!
  Αθάνατοι ΠΑΣΟΚΟΙ... σε λίγο θα παραμιλάει η υφήλιος με το οικονομικό μοντέλο που θα μειώνει τα ελλείματα και θα αυξάνει τον πλούτο...
  Πώς; χρεώνοντας ακόμα και τα οπίσθια του Ελληνικού λαού!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.