12/10/2009 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην «πράσινη ανάπτυξη και ο George SorosΟ αμφιλεγόμενος πολυεκατομμυριούχος George Soros, αποφάσισε να σώσει το πλανήτη. Μπαίνει λοιπόν δυνατά, με $1 δις, για αρχή , σε θέματα διάσωσης του περιβάλλοντος. Ο Soros θα επενδύσει το ποσό αυτό, στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα δημιουργεί καθαρή ενέργεια.  Ιδρύει μάλιστα και μια οργάνωση που θα ονομάζεται Πρωτοβουλία Κλιματικής Πολιτικής (Climate Policy Initiative), με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, και με σκοπό τη μελέτη και εκπόνηση προγραμμάτων σε σχέση με την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.  «Το πρόβλημα  του θερμοκηπίου είναι βασικά πολιτικό πρόβλημα» λέει ο Soros ,  «Η επιστήμη δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, αλλά πως θα πετύχουμε το σκοπό που όλοι ξέρουμε πως είναι απαραίτητος»; Ο άνθρωπος που θα  διευθύνει την οργάνωση, είναι καθηγητής στο Stanford, και περιγράφει ως  εξής την αποστολή της: «θα παρέχουμε συμβουλές, θα εκπονούμε πολιτικές, και θα γρηγορούμε…».

 Bloomberg

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/10/2009 13:51:39

  Προσεγγίζοντας τα βιολογικά του όρια, διεκδικεί κι αυτός την υστεροφημία του.
  Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!
  Νά όμως και κάτι θετικό: Ν' ανακαλύψουμε κι εμείς, στη δική μας χώρα, την λέξη "υστεροφημία". Ιδίως όσοι είμαστε πιά άνω των 50.

 2. thouthou avatar
  thouthou 13/10/2009 00:37:37

  Το να ποντάρει σε κάτι ρεαλιστικά ελπιδοφόρο (και πολύ επικερδές), δεν σημαίνει ότι "είδε το φως το αληθινό"... Εκτός κι αν διαλύσει τα "ευαγή ιδρύματά του", αν πάψει να στηρίζει "τις αγαπημένες του ΜΚΟ", κλπ...
  Μπα, δεν νομίζω...
  Όπως είπε και ο εκ Stanford, "θα παρέχουμε συμβουλές, θα εκπονούμε πολιτικές"....
  Προφανώς κάποιος πρέπει να ξεκινήσει αυτά που έχουν αποφασιστεί εδώ και χρόνια...
  Και οι πετρελαϊκές έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στις "αυριανές τεχνολογίες", αλλά δεν νομίζω να μας αφήσουν να βγάλουμε τα πετρέλαιά μας χωρίς "διευθέτηση"...
  Ας πεθάνει ο Σόρος, και κάνουμε μετά ταμείο....

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/10/2009 01:05:18

  Η υπερθέρμανση και οι κλιματικές αλλαγές είναι παραμύθια. Αποσκοπούν στο "κινδυνεύουμε, ελάτε να γίνουμε πολλές". Παγκόσμια κυβέρνηση και πρόστιμα στους μη ελεγχόμενους.
  Τα παραμύθια με το CO2 έχουν ανατραπεί πολλαπλά, δεδομένου ότι ούτε 2% της παραγωγής του δεν ανάγεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Όσο αφορά τους πάγους, αυτοί αυξάνονται αντί να λιγοστεύουν.
  Η πραγματική πράσινη ανάπτυξη είναι αυτή που υποσχέθηκε ο ΓΑΠ: Ελεύθερη η καλλιέργεια, εμπορεία και κατανάλωση μαριχουάνας.
  Εγώ είμαι όμως υπέρ της μαύρης ανάπτυξης: Προυσαλιό και Μυρωδάτο.
  Ο Σόρος ειδικά είναι υπέρ της άσπρης ανάπτυξης. Όπιον μεν, εισαγόμενον δε. Και το εργοστάσιο οξικού ανυδρίτη στα Σκόπια σε τριπλή βάρδια, για χρηματοδότηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων.
  Μήπως ξεχάσατε τη δόση σας;

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 13/10/2009 10:36:48

  Η μεγαλύτερη ατυχία του πλανήτη μας είναι ότι εμείς, η δήθεν "κορωνίδα" της Δημιουργίας, δεν καταλαβαίνουμε ότι τον καταστρέφουμε (και έτσι αυτοκτονούμε).
  Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν αγαπούμε τα παιδιά μας. Δεν δίνουμε δεκάρα γι αυτά, και πώς θα ζήσουν.
  Στο Θεό η μόνη μας ελπίδα πιά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.