15/10/2009 18:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάγωμα προσλήψεων και αποδοχών προτείνει μεταξύ άλλων το ΙΟΒΕ

Το πάγωμα όλων των προσλήψεων για την επόμενη διετία στο δημόσιο, καθώς και αυστηρή συγκράτηση των μισθών και κάθε είδους αμοιβών, προτείνει μεταξύ άλλων σε έκθεσή του για την οικονομική πολιτική, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Στην έκθεση, γίνεται λόγος για μεγάλη διεύρυνση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, δυσχέρειες στην χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, όξυνση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και μείωση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφορικα με τη νέα κυβέρνηση, τονίζει ότι δίνεται η δυνατότητα για την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα στηρίζεται σε αποφάσεις μόνιμου χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, τη μείωση του ελλείμματος κατά 4%, δηλαδή κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ, θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2010.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι έτσι θα μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα σε μονοψήφιο μέγεθος και θα υποστηριχθεί η προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Ετήσια διαρθρωτική προσαρμογή του ελλείμματος τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ από τις χώρες με υψηλό λόγο ελλείμματος ή/και χρέους, ζητεί στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο δελτίο του Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lathros avatar
  Lathros 15/10/2009 19:30:53

  Δηλαδή αυξήσεις γιοκ?
  Προσλήψεις γιοκ?
  Χρέη περασμένα ξεχασμένα γιοκ?

  Προβλέπεται το 43 % και κάτι της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα να αναφωνεί στην Πλατεία Συντάγματος: Δεν το κοβα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.