02/11/2009 12:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη πτώση και πάλι στο Χρηματιστήριο

Με καθυστέρηση  τριών ημερών ήλθε η πτώση  στην Αθήνα, σε μια ημέρα,  μάλιστα, όταν όλοι μάθαιναν  για την αίτηση προστασίας  από τους πιστωτές της που  κατέθεσε η αμερικανική CIT. Η νέα χρεοκοπία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες με κρατική συμμετοχή στην Ευρώπη οδηγούνται σε απώλειες ύστερα από την απόφαση του Βρετανικού υπουργείου για «σπάσιμο» των δραστηριοτήτων σε τρεις τράπεζες, την RBS, Lloyds και Νorthern Rock.

Η ελληνική αγορά άνοιξε με… δόσεις, καθώς οι τραπεζικές μετοχές και ο Τιτάνας ξεκίνησαν τις συναλλαγές στις 10.35. Ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές ισορρόπησαν μετά από μια μικρή πτώση αρχικά, στην Αθήνα κυριάρχησε το ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών, κυρίως. Ο Γενικός Δείκτης χάνει 2,11% φθάνοντας στις 2629 μονάδες,ενώ αρνητικά λειτουργεί και η έκδοση 15ετούς ομολόγου για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου. Στα 24,59 ευρώ η μετοχή της Εθνικής χάνει 2,77%.

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς με 4,39%, στην Eurobank με 3,67% και απώλειες 2,93% στην Alpha Bank. Πάνω από 2% η πτώση σε Marfin Popular, Motor Oil , Μυτιληναίο, Τιτάνα, Ελληνικά Πετρέλαια. Πτώση 3% για την Αγροτική Τράπεζα. Πτώση 4% στον ΔΟΛ και 5% στην  Τέρνα Ενεργειακή στον σαραντάρη

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.