20/10/2009 12:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα Αλμούνια ...ΕΣΥΕ για τα δημοσιονομικά στοιχεία

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, "ανοιχτή και σε βάθος έρευνα για την ποιότητα των στοιχείων που δίνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) για τα δημόσια οικονομικά ξεκινά ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια".Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του Eurogroup ο κ. Αλμούνια δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικές παρατυπίες όσον αφορά στα στοιχεία και θα πρέπει να φανερωθεί γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο μέγεθος του ελλείμματος. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τοποθετούσε το έλλειμμα στο 6% εφέτος ενώ ο νέος υπουργός οικονομίας το τοποθετεί γύρω στο 12-13%.

«Θέλουμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο» δήλωσε ο κ. Αλμούνια ο οποίος υπεραμύνθηκε της Eurostat λέγοντας ότι «δεν έχουν τα εργαλεία για να εμποδίζουν 100% αυτά τα φαινόμενα». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε : «το παιχνίδι τελείωσε, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία».

Διαψεύδει η ΕΣΥΕ

Τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά, που διαβιβάζει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Στατιστική, είναι ευθύνη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αυτό απαντούν αρμόδιοι κύκλοι της ΕΣΥΕ, μετά τις επικριτικές δηλώσεις υψηλών παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ποιότητα των στοιχείων που μεταδίδει η χώρα μας. Όπως αναφέρουν, η Στατιστική Υπηρεσία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αλλάξει οτιδήποτε από τα στοιχεία που συγκεντρώνει και αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. redteam avatar
  redteam 20/10/2009 14:21:59

  Έχει δίκιο η ΕΣΥΕ. Όλα τα δημοσιεύματα εντάσσονται στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ιδιωτικοποιήσει την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κάτι που θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού ούτε στις ΗΠΑ είναι ιδιωτική. Προσπάθησαν και μέχρι το 2004 με τον αλήστου μνήμης γενικό γραμματέα Νίκο Καραβίτη (ή αλλιώς "Εν Πειραιεί")και τώρα οι "πράσινοι" επανέρχονται δριμύτεροι. Τα ίδια κάνουν τα παπαγαλάκια και με την ανεργία, ενώ γνωρίζουν ότι η έρευνα της ΕΣΥΕ στηρίζεται στον κανονισμό της Eurostat (δηλαδή όποιος δουλεύει έστω και μια ώρα την εβδομάδα αναφοράς της έρευνας λογίζεται ως εργαζόμενος και έτσι μειώνεται η ανεργία σε Ευρώπη και Ελλάδα) και τα παπαγαλάκια επιμένουν ότι η ΕΣΥΕ αλλοιώνει τα στοιχεία.

 2. El Gekko avatar
  El Gekko 20/10/2009 14:33:50

  Εδώ και τώρα (το θυμάστε;) να δίνει εισαγγελική έρευνα και καταλογισμός ευθυνών. Από όσα προκύπτουν κάποιος μας έλεγε/λέει ψέματα. Ο κ. Προβόπουλος τι λέει; Για πιο λόγο μέσα σε 20 ημέρες το έλλειμα κυμάνθηκε μεταξύ 6% και 12%

 3. tiramola avatar
  tiramola 20/10/2009 15:03:50

  Πρόσφατα στην έγκυρη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν η οργή που αισθάνονται οι υπεύθυνοι της Eurostat για τα ψευδή και μαγειρεμένα στοιχεία που οι περισσότερες χώρες παρουσιάζουν και αφορούν τα ελλείματα.
  Θυμήθηκα τον Ρουσόπουλο (αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή?)όταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων μας έλεγε ότι θέλουν να λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό γιαυτό έκαναν και την απογραφή...
  Τέτοιο θέατρο και τόσο ψέμα από την 5ετία Καραμανλή δεν έχουμε ζήσει σε αυτή τη χώρα.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ tiramola 20/10/2009 15:30:02

   Για εξηγησέ μας ΤΙΡΑΜΟΛΑ, μάγε της ενημέρωσης πώς κατάφερε ο "Κουμπαράς" να υπολογίσει το πραγματικό έλλειμα (12,5%) μέσα σε 1 εβδομάδα και μέσω μιας υπηρεσίας που δίνει ψευδή και μαγειρεμένα στοιχεία. Εκείνο το .5% μου άρεσε. Επίσης κάτι έλεγε για 14%. Θα ζήσουμε ακόμα μια φορά τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ κόλπα? Όχι φυσικά μας έχουν ήδη πάρει χαμπάρι οι κουτόφραγκοι, δεν νομίζεις?

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΣΚΑΙς 20/10/2009 15:48:41

    @ ΣΚΑΙς
    Πριν 3-4 μήνες ο Παπαθανασίου έλεγε για 6% ενώ στην αρχή του χρόνου μίλαγε 3,7%..
    τελικά πάμε για 12%...
    Έχεις καταλάβει τίποτα?

  • trellakias avatar
   trellakias @ tiramola 20/10/2009 17:24:40

   Σίγουρα ξέχασες την εποχή του φοβερού "Τσοβόλα δώστα όλα" που η Επιθεώρηση και το έργο του Πινόκιο ήταν μόνιμα στην καθημερινότητα, τις "χρυσές εποχές" του Τάπερμαν που το Χρηματιστήριο θα έπιανε τις 8000 μονάδες, Στις 23 Αυγούστου το 1989 η Βουλή ασχολήθηκε με το σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού και παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασόπουλο. Η υπόθεση αφορούσε την πώληση από την κρατική εταιρεία ITCO σε χώρα της ΕΟΚ γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ελληνικό, προκειμένου να εισπραχτούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Η Κομισιόν ανακάλυψε την κομπίνα και παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο, ζητώντας επιστροφές ύψους 400 εκατομμυρίων δραχμών, και όσες άλλες αμαρτωλές υποθέσεις.
   Για αυτό φίλε Tiramola μην ζητάς να θυμόμαστε κάνει κακό στα αφεντικά σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • tiramola avatar
    tiramola @ trellakias 20/10/2009 19:45:59

    @Τρελλάκιας
    Πήγες πολλά χρόνια πίσω για να γράψεις κάτι...
    Πιάσε κανένα καινούργιο.Μπορείς αν θέλεις να κράξεις την κυβέρνηση αφού μετά τους επενδυτές Κινέζους αντιδρούν και οι τραπεζίτες επειδή θα παγώσουν οι δόσεις για ένα χρόνο των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.
    Άσκησε κριτική , τι περιμένεις?
    Να μας καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ?
    ....:)
    Κουίζ προς όλους γιατί όχι...
    Ποιός λέει/έλεγε αλήθεια για φούσκωμα τεχνητά του ελλείματος για να εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό?
    Ο Χριστοδουλάκης το 2004 ή ο Παπαθανασίου το 2009?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.