29/10/2009 12:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Moody's: Ενδεχόμενη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Μετά τον διεθνή αξιολογητικό οίκο Fitch και η Moody's φαίνεται ότι εξετάζει ανάλογο ενδεχόμενο. Τουλάχιστον, αυτό αφήνει να εννοηθεί ο κ. Arnaud Mares, αντιπρόεδρος της Moody΄s Sovereign Risk Group, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Οπως επεσήμανε «η επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας θέτει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητά των δημόσιων οικονομικών, πρόβλημα που αναμένεται να διογκωθεί δεδομένων των επιδεινούμενων παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών”. Ο ίδιος προσθέτει παρακάτω ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση, που ανέλαβε στις 4 Οκτωβρίου, αποκάλυψε αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του 2008 και του 2009 τα οποία εμφανίζουν δριμεία επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Παρά το γεγονός ότι η ύφεση πλήττει την Ελλάδα σε μικρότερο βαθμό από ό,τι άλλες χώρες, το εκτιμώμενο έλλειμμα για το 2009 έχει αναθεωρηθεί ανοδικά -φτάνοντας ενδεχομένως έως και 12,5%. Το εν λόγω ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Το μέγεθος της αναθεώρησης εντείνει τις μακροχρόνιες ανησυχίες της Moody΄s για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας». Εννοείται ότι αυτές οι επιφυλάξεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στα spreads των ελληνικών ομολόγων που έφτασαν στις 140 μονάδες βάσης

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.