12/10/2009 21:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τοπικές εκλογές στη Ρωσία

Η κυβερνώσα «Ενωμένη Ρωσία» αναδείχθηκε νικήτρια στις προχθεσινές τοπικές εκλογές στη Μόσχα, εξασφαλίζοντας ευρύ προβάδισμα έναντι των άλλων πολιτικών σχηματισμών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν  στη δημοσιότητα. Η «Ενωμένη Ρωσία» εξασφάλισε το 66,3% των ψήφων, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 13,3% των ψήφων, είναι το δεύτερο που εισέρχεται στην τοπική Δούμα, η οποία διαθέτει συνολικά 35 έδρες. Το φιλελεύθερο Γιάμπλοκο, το οποίο έχασε τις δύο του έδρες στη Δούμα, κατηγόρησε τον επί 17ετία δήμαρχο Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, για «μία από τις μεγαλύτερες νοθείες στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας». Εκπρόσωπος του κόμματος, το οποίο απέτυχε να συγκεντρώσει το 7% που απαιτείται για την είσοδό του στη Δούμα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά του αποτελέσματος των εκλογών.

Οι δημοτικές εκλογές στη Μόσχα έχουν μεγάλη σημασία, καθώς η ρωσική πρωτεύουσα διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό 35,4 δισ. δολαρίων, περίπου όσος είναι και ο συνολικός κρατικός προϋπολογισμός της γειτονικής Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.