09/10/2009 00:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυστικό πυρηνικό εργοστάσιο των Ιρανών, δεν ήταν … μυστικό.Η CIA γνώριζε για τις μυστικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν, και συγκέντρωνε πληροφορίες για αυτές από το 2006. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, είχαν το νου τους για μια τέτοια εγκατάσταση από το 2002, οπότε και ανακαλύφθηκε ένα παρόμοιο εργοστάσιο στο Natanz. Αυτά ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΤΙΜΕ ο διευθυντής της CIA, Leon Panetta.

Όπως λέει, ο ίδιος πληροφορήθηκε περί της μυστικής εγκατάστασης στο Qom, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Επί πολλούς μήνες απασχοληθήκαμε με το εν λόγω ζήτημα, προσπαθώντας να μάθουμε ότι περισσότερο μπορούσαμε... την περασμένη άνοιξη, η υπηρεσία μας ήταν σχεδόν σίγουρη ότι πρόκειται για μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις» λέει ένας αξιωματούχος της  υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι απαίτησαν την άμεση δημόσια αποκάλυψη, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα κράτησε το θέμα μυστικό, επειδή σχεδίαζε να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό ατού σε περίπτωση που το Ιράν δεν θα δεχόταν να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις.

 ΤΙΜΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.