25/09/2009 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ιράν παραδέχτηκε την ύπαρξη μυστικού πυρηνικού εργοστασίουΤο Ιράν επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει κτίσει και δεύτερη μονάδα παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου σε υπόγεια τοποθεσία. Την αποκάλυψη αυτή την έκανε, λίγες ώρες πριν ο Ομπάμα και άλλοι δυτικοί ηγέτες σκόπευαν να τη κάνουν οι ίδιοι. Οι ΗΠΑ είχαν εντοπίσει τη τοποθεσία από καιρό, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα λίγο πριν το άνοιγμα των εργασιών των G20, και μόλις το Ιράν έμαθε πως οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για την ύπαρξη της κρυφής εγκατάστασης. Σήμερα το πρωί λοιπόν, ένα ανώνυμος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε πως «οι αναφορές κάποιων ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, για ένα δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμένου ουρανίου, είναι σωστές». Το Ιράν δεν είχε πει τίποτα στους αρμόδιους του ΟΗΕ, αλλά οι δυτικοί ειδικοί έχουν λόγους να πιστεύουν πως η πυρηνική τοποθεσία είναι θαμμένη μέσα σε βουνό κοντά στην «ιερή πόλη» Qom, περίπου 150 χλμ. από τη Τεχεράνη. Δεν θεωρείται ολοκληρωμένο ακόμη, αλλά πιστεύεται ότι έχει τη δυνατότητα παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου, αρκετού για τη κατασκευή μίας βόμβας το χρόνο. Οι Αμερικανοί πιστεύουν τώρα, πως η αποκάλυψη αυτή  θα βοηθήσει στα άλλα κράτη να αποφασίσουν ευκολότερα προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιβολή μέτρων εναντίον του Ιράν. «Μας κορόϊδεψαν τρεις φορές, και τους πιάσαμε τρεις φορές» λένε.

 NY Times

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος 25/09/2009 20:52:51

    Αν καταφέρεις να γράψεις αύριο το β, σε 23 ημέρες θα μπορείς να γράφεις ολοκληρωμένα σχόλια.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι το σχόλιο που προηγήθηκε δεν έχει ορθότητα και βάθος. Τι να γράψει εξ άλλου κάποιος για μια χώρα, που ενώ είναι πλήρως υποταγμένη στην πολιτική των ΗΠΑ, αρέσκονται όλοι να την παρουσιάζουν σαν τον άσωτο υιό; Όταν όλοι γνωρίζουμε μάλιστα τον μόσχο τον σιτευτό: Ναπάλμ, Β52, περσικά χαλιά βομβαρδισμών, πύραυλοι. Για το δίκιο και με τις ευλογίες διεθνών οργανισμών και του "πολιτισμένου κόσμου".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.