15/09/2009 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκόπια : «Θα ήταν …τρέλα να δεχθούμε γεωγραφικό προσδιορισμό»

«Θα αποτελούσε τρέλα, αν αποδεχόμασταν ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς δημοσιογράφους από την ΠΓΔΜ, που τον συνοδεύουν στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Γερμανία, γράφει, σήμερα, η εφημερίδα των Σκοπίων, «Ντνέβνικ».

«Δεν υπάρχει νομική πράξη, με την οποία η Ελλάδα μπορεί να υποχρεώσει τη Μακεδονία να αποδεχτεί την θέση της Αθήνας», συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

«Η Μακεδονία δεν υπαναχώρησε από τη θέση της περί διπλής ονομασίας, στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Έχουμε καλές σχέσεις με το νότιο γείτονά μας. Το πρόβλημα για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας εντοπίζεται στις πολιτικές ελίτ. Η Ελλάδα είναι αυτή που δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας», φέρεται να ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ, σύμφωνα με την «Ντνέβνικ».

Ο κ. Ιβάνοφ συναντήθηκε, χθες, στο Βερολίνο, με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Χορσ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημήτρης avatar
    Δημήτρης 15/09/2009 23:25:08

    Σκόπια: «Θα ήταν …τρέλα να δεχθούμε γεωγραφικό προσδιορισμό»
    μετάφραση:
    ΗΠΑ: 'Θα ήταν τρέλα τα Σκόπια να δεχθούν γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν εξυπηρετεί καθόλου τα σχέδια μας για περαιτέρω διείσδυση στα Βαλκάνια και διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, απαραίτητο βοήθημα των γεωπολιτικών σχεδίων των μεγάλων, στην προκειμένη περίπτωση ημών.'

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.