14/09/2009 01:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λίγο μπροστά οι Σοσιαλιστές στη Πορτογαλία, πιθανό σενάριο συνεργασίας

To κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Πορτογαλία προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δύο εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά αναμένεται να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών που είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πάντως και στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι μεγαλύτερο από τη διαφορά που έχει το κυβερνών Σοσιαλιστικό από το κεντροδεξιό κόμμα PSD, πράγμα που σημαίνει ότι στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου μπορεί να αναδειχθεί πρώτο το κεντροδεξιό κόμμα, αλλά και πάλι χωρίς να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Oρισμένοι αναλυτές δεν αποκλείουν μία μεγάλη κυβερνητική συμμαχία, εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος, Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα μπορεί να προσπαθήσει να πείσει τους σοσιαλιστές και τους κεντροδεξιούς να συγκυβερνήσουν, αν από τις κάλπες δεν βγει κάποιο κόμμα με απόλυτο έλεγχο των εδρών της βουλής.

 Για να δούμε μετά την Ιταλία, θα είναι η δεύτερη μεσογειακή χώρα που θα προχωρήσει στο εγχείρημα των κυβερνήσεων συνεργασίας...ή μήπως θα είναι άλλη η δεύτερη;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.