28/09/2009 17:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταστολή πολιτικών δικαιωμάτων στην Ονδούρα

Η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών στην Ονδούρα, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια, εξέδωσε διάταγμα που της επιτρέπει να απαγορεύσει την ελευθερία έκφρασης, το δικαίωμα συγκεντρώσεων και την αναστολή λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, για λόγους «διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης», ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο de facto υπουργός Εσωτερικών Όσκαρ Ματούτε δήλωσε πως τα μέσα ενημέρωσης που προτρέπουν στη βία θα τεθούν υπό την ισχύ του διατάγματος αυτού.

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε πως το διάταγμα, με ημερομηνία υπογραφής 26 Σεπτεμβρίου, ήδη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα του Κράτους.

Η Βραζιλία ενδέχεται να χάσει το δικαίωμά της να διατηρήσει τη διπλωματική της αποστολή στην Ονδούρα μέσα σε δέκα ημέρες, εξαιτίας της διαφωνίας που ανέκυψε με τον έκπτωτο πρόεδρο της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια που έχει καταφύγει στην πρεσβεία της Βραζιλίας, ανακοινώθηκε την Κυριακή από την ντε φάκτο κυβέρνηση της χώρας.

Η Ονδούρα έδωσε στη Βραζιλία δέκα ημέρες προθεσμία να αποφασίσει εάν θα παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στο κ. Σελάγια ή θα τον παραδώσει στις νέες αρχές της χώρας, που θέλουν να τον δικάσουν με την κατηγορία της προδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σελάγια που ανατράπηκε τον Ιούνιο κατέφυγε στο εξωτερικό αλλά την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στην Ονδούρα προστατευμένος στη βραζιλιανή πρεσβεία.

Η de facto κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να εισβάλει στην πρεσβεία για να συλλάβει τον κατηγορούμενο πρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.