27/09/2009 12:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα ευνουχίζονται στο εξής, οι παιδεραστές στη Πολωνία

Σύμφωνα με ένα νέο αμφιλεγόμενο νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Πολωνία, όσοι καταδικάζονται για παιδεραστία ή για αιμομικτικό βιασμό, θα πρέπει να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό μετά την αποφυλάκισή τους. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ήδη αντιδράσει, αλλά ο Πολωνός πρωθυπουργός δηλώνει αμετάπειστος. Όπως λέει, οι εγκληματίες που είναι ένοχοι τέτοιων αδικημάτων, δεν δικαιούνται να θεωρούνται άνθρωποι. «Επομένως, δεν νομίζω πως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει κάποια σχέση με τη περίπτωσή τους…» είπε. Σύμφωνα με τη πολωνική κυβέρνηση, ο τελικός σκοπός αυτού του νόμου είναι να βελτιώσει τη ψυχική κατάσταση του κατάδικου, να μειώσει το libido του, και έτσι να αποφευχθεί η περίπτωση επανάληψης παρόμοιας εγκληματικής πράξης εκ μέρους του.

 Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 27/09/2009 19:12:28

  Φάκτορα όταν λές "αμφιλεγόμενο" νόμο πιστεύω να εννοείς τον όρο "χημικό" ευνουχισμο ε; Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μαχαιρό-χατζαρικός ευνουχισμός.

 2. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 28/09/2009 18:53:49

  Πολύ σωστή η τεχνική προσέγγιση του θέματος, αλλά ο κύριος Πρωθυπουργός της Πολωνίας, με την δήλωσή του περί "υπανθρώπων", χύνει την καρδέρα με το γάλα.
  Αφού κύριέ μου αποδέχεσαι πως η πράξεις αυτές, από το στάδιο της σύλληψης τους ως ιδέα έως την πραγματοποίησή τους, οφείλονται σε ενδοκρινολογικές ανωμαλίες που απορρέουν από γονιδιακούς παράγοντες και ψυχογενή αίτια, τι "κύρηγμα μίσους" ήταν αυτό που πρόσθεσες στο σκεπτικό σου?
  Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να προσεγγίζεις έτσι τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη φύση, γιατί ο ρόλος σου είναι θεσμικός και μιλάς από βήμα εξουσίας στο οποίο έχεις εκλεγεί. Το θυμικό και τις υποκειμενικές σου θέσεις να τις κρατάς για την πάρτη σου. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το μέτρο αλλά διαφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το σκεπτικό και τους όρους εφαρμογής του.

 3. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 28/09/2009 19:52:57

  Και θα το συνεχίσω λίγο, γιατί ο ειδεχθής εγκληματίας με ενοχλεί αφάνταστα και με τρομάζει. αλλά ο λαϊκιστής ηγέτης με εξοργίζει περισσότερο, σε βαθμό να θέλω να βαρέσω ενέσεις στο κούτελο όταν τον ακούω ή τον διαβάζω:

  O «βιαστής ανηλίκων», ο «εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας», ο «βασανιστής της χούντας» κλπ. κλπ. είναι άσχημα δείγματα ανθρώπων. Μέσα από αιτιοκρατικές διαδικασίες, προέκυψαν στρεβλοί πνευματικά, με εσωτερική αναπηρία.
  Έτσι το βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι, αφού ως γνωστόν η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Εδώ και κάμποσες χιλιάδες χρόνια, ο δειλός αλλά πρακτικός «πολιτισμένος» άνθρωπος, εκείνος δηλαδή που μπορεί να αναπτυχθεί και να ευημερήσει μόνο μέσα σε πλαίσια μιας ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας, έχει νικήσει και επιβληθεί απέναντι στον θεσμό του απολίτιστου ανθρώπου. Εκείνον δηλαδή του οποίου τα συμφέροντα ως ύπαρξη, ως χαρακτήρα και ως προσωπικότητα, βρίσκονται έξω από το «μαντρί», στη σφαίρα του υποκόσμου, τις παρανομίας ή της διαστροφής. Αυτού δηλαδή που εμείς οι υπόλοιποι ως πλειοψηφία ονομάζουμε «στρεβλό και φαύλο» ή «νταή» και «ντραμπούκο» αναλόγως την περίπτωση.
  Ως πολιτισμένοι λοιπόν, ως «ανώτεροι» εξελικτικά από βιολογικής και κοινωνικής άποψης όπως αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας σε σχέση με την άλλη πλευρά, οφείλουμε μέσω των εκπροσώπων μας να εκφράζουμε μια -αφ’ υψηλού έστω- κατανόηση για την τρικυμία εν κρανίο που χαρακτηρίζει τα δείγματα εκείνα που διαβάλουν τον κοινωνικό ιστό και τους άξονες του πολιτισμού μας.
  Να προσεγγίζουμε το πρόβλημα τεχνικά μεν, αλλά χωρίς να παρασυρόμαστε σε ύβρεις, χαρακτηρισμούς, εκδήλωση μίσους, αποστροφής και απέχθειας.
  Τώρα το τι λέμε μεταξύ μας στο καφενείο, στο τραπέζι που τρώμε ή όταν bloggαρουμε είναι άλλο θέμα. Μεταξύ μας έχουμε την ανάγκη να εκτονώσουμε τα αισθήματα αηδίας που αισθανόμαστε ως «φυσιολογικοί», απέναντι στο «ανώμαλο».
  Μέχρι εκεί όμως, και όχι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας και του πολιτισμού μας να πέφτουν σε αυτό το επίπεδο και να μιλούν με τέτοιο τρόπο. Είναι σαν να τσαλαβουτούν στα λασπόνερα, ρόλος που δεν ταιριάζει με το καθήκον τους.
  Για παράδειγμα:

  Ανώμαλος πολίτης: «Θέλω να βιάσω μωρό και θα βιάσω με την πρώτη ευκαιρία!»
  Ομαλός Πρωθυπουργός: «Έτσι και σε πιάσω στα χέρια μου θα φτύσεις το γάλα που βύζαξες».

  Τέτοιου είδους διάλογος θα ταίριαζε ανάμεσα σε «εγκληματία πολίτη Vs νομοταγούς πολίτη με παιδί».

  Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά όμως από ανθρώπους που καλούνται να διαχειρισθούν το μέγεθος «λαός». Μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται κάθε καρυδιάς καρύδι και όχι μόνο αυτοί που εγκρίνουμε ως υπάρξεις. Συνεπώς φίλτατε Πρωθυπουργέ της Πολωνίας, ακόμη κι αν στη ζωή σου έχει τύχει να σου βιάσουν κάποιο παιδί, αδερφό ή κάποιον γνωστό, αλλά επειδή δεν είσαι ο «πάσα εις» αλλά ανώτατο θεσμικό όργανο, σφίξε τα δόντια και πες το εξής απλό:

  «Πολωνικέ λαέ. Ο παιδεραστής και ο παθολογικός βιαστής θα λαμβάνουν υποχρεωτικά ειδική αγωγή, προκειμένου να ανασταλεί η έντονη επιθυμία και το κίνητρό τους να διαπράξουν τα τερατουργήματα που τους προστάζει η πάσχουσα συνείδησή τους να πραγματοποιήσουν, ενώ παράλληλα θα ελέγχονται υποχρεωτικά από ψυχιάτρους σε 15ήμερη βάση. Είναι ψυχρή και κυνική αντιμετώπιση, μα παρ’ όλα αυτά είναι ότι πιο πολιτισμένο και εφικτό μπορούμε έως τώρα να κάνουμε για να προστατευθούμε οι υπόλοιποι ομαλοί, απέναντί στους ανώμαλους».

  Υ.Γ) Όταν η κοινωνία είναι διαχωρισμένη ανάμεσα σε «καλούς» και «κακούς», τότε το βάρος της υπευθυνότητας, της τήρησης των τύπων και της –έστω και επίπλαστης- καλοπροαίρετης προσέγγισης σε τόσο ακραία και ευαίσθητα ζητήματα, το αναλαμβάνουν εκ των πραγμάτων οι πρώτοι. Αυτούς βαραίνει, αυτοί καλούνται να σηκώσουν αποτελεσματικά το φορτίο. Βάσει αυτού κρίνονται και αξιολογούνται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.