17/09/2009 12:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα αλβανική κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης

Η αλβανική Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαλι Μπερίσα, ο οποίος θα εξαντλήσει άλλη μία τετραετία, μετά τη νίκη του κόμματός του, στις εκλογές της 28ης Ιουνίου.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος της κυβέρνησης από τον Σάλι Μπερίσα, υπέρ της νέας κυβέρνησης ψήφισαν 74 βουλευτές και κατά ψήφισε μόνο ο Βαγγέλης Ντουλε, του ΚΕΑΔ.

Οι 65 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος απουσίασαν από την ψηφοφορία, εφαρμόζοντας την απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μποϊκοτάρουν τη νέα Βουλή, την οποία θεωρούν παράνομη και προϊόν νοθείας στις εκλογές.

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Σάλι Μπερίσα, θα είναι η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα «κυβέρνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» -όπως την ονομάζει ο κύριος Μπερίσα- αποτελείται από 15 υπουργούς και είναι προϊόν πολιτικού συνασπισμού μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος, του Σάλι Μπερίσα, του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, του Ιλίρ Μέτα και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του Φατμίρ Μεντίου.

Η συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, του Ιλίρ Μέτα, που έχει 4 βουλευτές, με τον Σάλι Μπερίσα, προκάλεσε διάσπαση στην Αριστερά και ένταση με το μεγαλύτερο κόμμα της -το Σοσιαλιστικό Κόμμα, του Έντι Ράμα.

Η απόφαση του Ιλίρ Μέτα να συνεργαστεί με τον Μπερίσα θεωρήθηκε «σωσίβιο» για το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο δεν μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς χρειαζόταν 71 βουλευτές, σε σύνολο 140 εδρών. Ο Μπερίσα με τους συμμάχους του είχε μόνο 70 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το ΚΕΑΔ είχαν συνολικά 66 έδρες.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.