28/11/2009 14:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευέλικτο μοντέλο εργασιακων σχέσεων προωθούν οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού κόμματος παρουσίασε χθες Παρασκευή νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην «αλλαγή του οικονομικού μοντέλου» στην Ισπανία ως το 2020.

Η βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα εξέθεσε τις αδυναμίες της Ισπανικής οικονομίας, κυρίως την εξάρτηση από τον κατασκευαστικό τομέα, η κατάρρευση του οποίου συνέβαλε καθοριστικά στην ύφεση, που πυροδότησε η παγκόσμια κρίση.

Η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο επιδιώκει τον «εκσυγχρονισμό» της εγχώριας οικονομίας με μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, τον διεθνή προσανατολισμό των επιχειρήσεων της χώρας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο λεγόμενος νόμος της αειφόρου οικονομίας περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την αύξηση της διαφάνειας, την μείωση της γραφειοκρατίας, την διευκόλυνση της αγοράς και της ενοικίασης ακινήτων, και την προσφορά κινήτρων σε επιχειρήσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ δε λα Βέγα περιέγραψε το πακέτο μέτρο ως «πολύ φιλόδοξο», ενώ ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ανερμάτιστες «ανακοινώσεις», οι οποίες «απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο νόμος αναμένεται να συζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς και οικονομικούς «εταίρους» πριν κατατεθεί στο κοινοβούλιο προς ψήφιση, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο προωθεί παράλληλα μέτρα για να κάνει την αγορά εργασίας πιο «ευέλικτη». Η υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη συνδικάτων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και συζήτησε το ενδεχόμενο να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να περικόπτουν τα ωράρια και τις αποζημιώσεις εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.