21/09/2009 02:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν εγκαταλείπεται η πυραυλική προστασία της Ευρώπης λέει τώρα ο Gates

Η κυβέρνηση Ομπάμα αναβαθμίζει τα πυραυλικά της σχέδια στην Ευρώπη, και σε καμία περίπτωση δεν θα  πρέπει να θεωρηθεί πως  τα εγκαταλείπει. Αυτή είναι η άποψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Robert Gates, όπως την αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το προηγούμενο σχέδιο, δεν είχε σκοπό να εγκαταστήσει τους 10 αναχαιτιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τουλάχιστον έως το 2017. Κατά τη πρώτη όμως  φάση του νέου σχεδίου, προβλέπεται η εγκατάσταση δεκάδων μικρού και μέσου βεληνεκούς πυραύλων θαλάσσης έως το 2011. Σαν λύση, αυτή είναι μια  πολύ πιο λογική κίνηση, καθώς οι Ιρανοί σήμερα, διαθέτουν μόνο παρόμοιου βεληνεκούς πυραύλους.

Κατά τη δεύτερη φάση του σχεδίου, η οποία  και προβλέπεται να ξεκινήσει το 2015, θα εγκατασταθούν στη κεντρική Ευρώπη,  οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, όπως ακριβώς προέβλεπε και το παλιό σχέδιο της αντιπυραυλικής ασπίδας.   Μάλιστα,  έχει ήδη προγραμματιστεί να  τοποθετηθούν πολύ περισσότερα συστήματα από τα μόλις δέκα που προέβλεπε  το  παλιό  σχέδιο, και κάτι τέτοιο ταιριάζει πιο πολύ στις αμυντικές ανάγκες, αν ληφθεί υπόψη η δυνατότητα που έχει το  Ιράν, να πλήξει με πολλαπλούς, μεσαίου βεληνεκούς, πυραύλους τα κράτη μέλη  του ΝΑΤΟ. Εν κατακλείδι, και όπως γράφει  ο Gates: «Ενισχύουμε μάλλον παρά εγκαταλείπουμε την πυραυλική άμυνα της Ευρώπης. Αυτοί που ισχυρίζονται πως εγκαταλείπουμε την άμυνά της, δεν είναι σωστά ενημερωμένοι ή σκοπίμως διαστρεβλώνουν αυτό που κάνουμε…».

 NY Times.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημήτρης avatar
    Δημήτρης 21/09/2009 21:22:09

    Έτσι είναι το σωστό. Να μην εγκαταλείπονται τα σχέδια που αποσκοπούν στην καλύτερη διαβίωση του Ευρωπαίου πολίτη. Ευτυχώς που μας φροντίζουν τόσο στοργικά και υπεύθυνα οι υπερατλαντικοί φίλοι μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.