28/09/2009 17:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δείκτη στ' αχνάρια του Nasdaq ετοιμάζει η Κίνα

Χρηματιστηριακό ταμπλό και δείκτη παρόμοιο με τον δείκτη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq της Wall Street ετοιμάζεται να θεσπίσει η Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ένα νέος κύκλος εταιρειών που επιθυμούν να εισαχθούν στον συγκεκριμένο δείκτη θα παρουσιάσουν τα ενημερωτικά τους δελτία μετά τις 8 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η εβδομαδιαία αργία στην Κίνα.

Ήδη έχουν παρουσιάσει ενημερωτικά δελτία 19 μεγάλες εταιρείες, και μαζί με τις υπόλοιπες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον εισαγωγής, θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο νέο ταμπλό τις τελευταίες 10 μέρες του Οκτωβρίου.

Οι αρμόδιες αρχές της αγοράς στην Κίνα ελπίζουν ότι με αυτή την κίνηση θα ωθήσουν τη σύσταση νέων εταιρειών και επιχειρήσεων με αναπτυξιακή δυναμική, ακολουθώντας το παράδειγμα του δείκτη Nasdaq.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για το νέο ταμπλό και η πιθανή στροφή τους προς αυτό, ίσως να οδηγήσει σε απώλειες την κύρια αγορά της χώρας

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.