24/11/2009 00:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη βαθύτατη εχθρότητα Βρετανών-Αμερικανών στο Ιράκ«Βαθύτατη» υπήρξε η εχθρότητα ανάμεσα στο αμερικανικό και στο βρετανικό στρατιωτικό επιτελείο στο Ιράκ, τονίζεται σε βρετανική μυστική έκθεση ασφαλείας, η οποία δημοσιεύτηκε στη Daily Telegraph της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ταξίαρχο Αντριου Στιούαρτ, ο οποίος χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς ομολόγους του ως «ομάδα Αρειανών».

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Η ικανότητά μας να επηρεάσουμε την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ είναι απειροελάχιστη. Η λέξη διάλογος τους είναι παντελώς άγνωστη.
Ο συνταγματάρχης Τάνερ λέει από την πλευρά του: «Παρά τη λεγόμενη 'ειδική σχέση' μας με τις ΗΠΑ, αναγνωρίζω πως δεν μας συμπεριφέρθηκαν καλύτερα από ό,τι στους Πορτογάλους».

Οι δηλώσεις προέρχονται από τις συνεντεύξεις που συνέλεξε το υπουργείο Άμυνας από μέλη του βρετανικού επιτελείου δυνάμεων το διάστημα Μαΐου 2003-Μαΐου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.