23/11/2009 17:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμερικανοβρετανικές αντιθέσεις στο Ιρακ

Βαθύτατη υπήρξε η εχθρότητα ανάμεσα στο αμερικανικό και στο βρετανικό στρατιωτικό επιτελείο στο Ιράκ, τονίζεται σε βρετανική μυστική έκθεση ασφαλείας, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ταξίαρχο Άντριου Στιούαρτ, ο οποίος χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς ομολόγους του ως «ομάδα Αρειανών», η «ικανότητά μας να επηρεάσουμε την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ είναι απειροελάχιστη» . «Η λέξη διάλογος τους είναι παντελώς άγνωστη», τονίζει.

«Παρά τη θεωρητικά 'ειδική σχέση' μας με τις ΗΠΑ, αναγνωρίζω πως δεν μας συμπεριφέρθηκαν καλύτερα απ' ότι στους Πορτογάλους», τονίζει παραδειγματικά ο συνταγματάρχης Π. Τζ Τάνερ, προσωπάρχης των βρετανικών δυνάμεων.

Οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από τις συνεντεύξεις που συνέλεξε το υπουργείο Αμύνης από μέλη του βρετανικού επιτελείου δυνάμεων κατά την επιστροφή του από την πρώτη μεταπολεμική χρονιά στο Ιράκ (Μάιος 2003-Μάιος 2004).

Οι συνεντεύξεις αυτές έρχονται στη δημοσιότητα πριν τη διεξαγωγή μίας ανεξάρτητης έρευνας, η οποία ξεκινά την Τρίτη, για τον ρόλο της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ, και ενώ τα βρετανικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τον περασμένο Ιούλιο από τη χώρα αυτή, με έναν απολογισμό 179 νεκρών στις τάξεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.