27/09/2009 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνοιξαν οι Κάλπες σε Πορτογαλία και Γερμανία

Περίπου 9,5 εκατ. Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους 230 βουλευτές του Κοινοβουλίου τους, σε μία ψηφοφορία που θα διεξαχθεί με αναλογικό σύστημα και για την οποία επικρατέστεροι να κερδίσουν εμφανίζονται οι Σοσιαλιστές του κυβερνώντος κόμματος.

Επί μακρόν σε μία αντιπαράθεση στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις με τα κόμματα της κεντροδεξιάς, οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες μόλις στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων κατόρθωσαν να εμπεδώσουν μία διαφορά ασφαλείας, αλλά και πάλι δεν εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, όπως το 2005.

Σε περίπτωση που επαληθευθούν οι προβλέψεις των σφυγμομετρήσεων, οι Σοσιαλιστές θα εξασφαλίσουν 100 έδρες, έναντι 121 το 2005 και θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

 Την ίδια ώρα περίπου 62,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στην Μπούντεσταγκ, η οποία και θα αναδείξει τον καγκελάριο της πρώτης ευρωπαϊκής δύναμης.

Η Μέρκελ το κόμμα της οποίας (CDU) αναμένεται να εξασφαλίσει ποσοστό 46% με 48%, ελπίζει να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστεί η «μεγάλη συμμαχία» των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

ΣΧΟΛΙΑ

  1. outis avatar
    outis 27/09/2009 16:17:53

    Mn grafete o,ti thelete. CDU+CSU: 36% - 38%, oxi 46 - 48.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.