15/09/2009 15:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μεγαλύτερος εκτροφέας παπαγάλων από γενέσεως πτηνοτροφίας, ως πρόμαχος της ελεύθερης ενημέρωσης !!!Από τον πάντα καλό ΣΤΑΘΗ στη χθεσινή «Ελευθεροτυπία»:

 …. Αυτήν τη φορά, στη ΔΕΘ, ο κ. Γ. Παπανδρέου υπερέβη εαυτόν και ανεδείχθη ως ο καταλληλότερος και γι' αυτό το εθνικό μας σπορ - την πτωχοπροδρομική μας κώφωση!

 Για την Ολυμπιακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Έχουμε τις θέσεις μας, βεβαίως υπάρχουν νέα δεδομένα». Συγκλονιστικό.

 Για τον ΟΤΕ απεφάνθη ότι ίσως πάμε σε «διαπραγματεύσεις με την Ντόυτσε Τέλεκομ»- χωρίς να δώσουμε ομήρους στη Βέρμαχτ

 Για την τουρκική επιθετικότητα υπήρξε κάθετος: η γείτων χώρα, δήλωσε, θα «πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - να χορεύουμε ζεϊμπέκικο για όποιον θέλουμε, όποτε θέλουμε.

 Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τι αυξήσεις («πάνω απ' τον πληθωρισμό» που λέει, χωρίς να κουράζεται να το επαναλαμβάνει) προτίθεται να δώσει; 1, 2, 3, 4%; απάντησε ότι αυτός και ο Κωστάκης εκφράζουν γι' αυτά τα θέματα δύο διαφορετικές αντιλήψεις! Σωστόν! Άλλο, ψυγείο, άλλο καταψύκτης...

 Όταν μία συνάδελφος δημοσιογράφος επέμεινε ότι αυξήσεις «πάνω απ' τον πληθωρισμό» σημαίνουν 30 λεπτά την ημέρα για έναν μισθό χιλίων ευρώ, ο αντίπαλος του Κωστάκη απάντησε πόσο πολύ αντίπαλος του Κωστάκη είναι!

 Το μόνον θέμα στο οποίον ο Γιωργάκης ήταν σαφής και ακλόνητος, ήταν το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Επ' αυτού επέμεινε ότι η συμφωνία τυγχάνει «λεόντειος» (υπέρ της Ρωσίας) κι ότι δεν δίδεται η δέουσα προσοχή στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιοποικιλότητα στην περιοχή, εφ' όσον εκεί υπό τας συνθήκας αυτής της Συνθήκης δεν δύνανται να φύονται Αμερικανοί.

 Ειλικρινής, πειστικός και συγκινητικός υπήρξε ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα (αν είναι πρόβλημα!) της αλληλοδιαδοχής δύο οικογενειών, των Παπανδρέου και των Καραμανλήδων, στη διακυβέρνηση της χώρας. Υποστήριξε τους Παπανδρέου! (Τινάζοντας στον αέρα ορισμένα προγνωστικά στο «Στοίχημα» ότι θα υποστήριζε τους Καραμανλήδες).

 Το ίδιο συγκινητικός ήταν ο Γιωργάκης και με τους αγρότες. Θυμήθηκε τα δακρυγόνα και το ξύλο που τους έριξε ο Κωστάκης, αλλά όχι τα λάστιχα των τρακτέρ που τους ξεφούσκωσε ο ίδιος! Θεϊκός!

 Και για το περιβάλλον! Ευρωπαίος! Είναι σε επαφή με μεγάλους αρχιτέκτονες του εξωτερικού -τους «καλύτερους διεθνώς», κάτι σαν Ρεχάγκελ δηλαδή, για να μας συμβουλεύσουν περί τα πολεοδομικής φύσεως έργα επί την Αθήνα, επί την Θεσσαλονίκη κι επί την Ηλεία (σ.σ. επί+αιτιατική = Θεός φυλάξοι την αιτιατική).

 Όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο κ. Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' δέχθηκε πολλές ερωτήσεις ευκολότερες από δύσκολες, του στυλ:  «Διαλέγετε να μας γίνετε ευχάριστος ή δυσάρεστος;» Κολοσσιαία δημοσιογραφία!

 Αλλά όμως, ακόμα και σε αυτές τις κορυφαίες ερωτήσεις ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε προσεκτικός (λοξοκοίταγε τις σημειώσεις του -«σκονάκια» κατά τους κακεντρεχείς) κι άκουγε προσεκτικά τους εκατέρωθεν διόσκουρους υποβολείς του -το ίδιο και το μικρόφωνο, όταν πρόδιδε το καταραμένο ψιθύρους, όπως «σε αυτό απάντησες»- πλην όμως βράχος ο Γιωργάκης (κι ύστερα απ' αυτό που έκανε στον κ. Σημίτη, Γιώργαρος) κατάφερνε να διαφεύγει και από τις ίδιες του τις υπεκφυγές.

 Όχι όμως σε όλα! Σε ένα υπήρξε Μέγας (με την καλή έννοια του Ηρώδη του Αττικού). Προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτόν του και το κόμμα του -τον μεγαλύτερο εκτροφέα παπαγάλων από γενέσεως πτηνοτροφίας - ως πρόμαχο της ελεύθερης ενημέρωσης και των μαχόμενων δημοσιογράφων!

 Αλληλούια...

 ΣΤΑΘΗΣ Σ. 14.ΙΧ.2009

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 15/09/2009 16:12:51

  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΓΡΆΨΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΌ .ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ?

  • Keep Talking avatar
   Keep Talking @ ΣΟΒΟΚΑΗΣ 16/09/2009 08:51:58

   'Κοννέ' ιζ δε μάτζικ γουορντ...

 2. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 15/09/2009 16:21:17

  Σωστόςςς! ο ΣΤΑΘΗΣ.

  Αληθεύει ότι απειλείται με απόλυση από την Ελευθεροτυπία εάν κατέβεις ως επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡ? Όπως και ότι απολύθηκε ο Ρουμπάνης από την ίδια εφημερίδα επειδή κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡ?

  Καλώς ήρθες φασισμός των νταβάδων και του Γιωργάκη μετά της βασιλομήτωρ βεβαίως-βεβαίως.

  Εγω δεν γνωρίζω απο μεσαίο χώρο και άλλες "Λουλιές".

  Όποιος υποστηρίζει δημοσίως τον Γιωργάκη εν μέσω αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας αλλά και του παρασκηνίου ή είναι ηλίθιος, ή έχει άμεσα συμφέροντα.

  Κάθε άλλη απάντηση εμπίπτει στις αγορανομικές διατάξεις περί πτηνοτροφίας θα τολμούσα να θέσω και κονικλοτροφίας.

  Όσο αφορά τους νταβάδες, δεν σας σώζει τίποτα.

  Ο Ρουσόπουλος δεν σας χάρισε τα χρέη των καναλιών το 2007 και περιμένετε να ρεφάρετε τώρα?? Εάν τολμήσει, η ω μη γένοιτο, κυβέρνηση Γιωργακη-Τζέφρευ να σας χαρίσει τα χρέη θα καείτε σε ένα κυκεώνα αγωγών και εγκλήσεων στην Ευρωπαική Επιτροπή ανταγωνισμού και σε όλες τις αρμόδιες αρχές της Ένωσης.


  Κατά τα άλλα, η "Χουντοποίηση" της χώρας προχωρά καλά με το Κόκκαλη πρώτο τραπέζι πίστα, επίτιμο καλεσμένο στην ομιλία του "πτηνού" και τους λοιπούς υπέργηρούς "δημόσιους παράγοντες" να έχουν ήδη προδιαγράψει πόσα δις. Ευρώ αναλογούν στο καθένα από το Δ ΚΠΣ και ότι άλλο ρευστό έχει απομείνει στη χώρα.


  Αλλά πάνω από όλα "Ο ΓΚΑΠ δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν".

 3. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 15/09/2009 17:11:12

  ''Δεν χρωστάω σε κανέναν
  ούτε θέλω πιο πολλά,
  ήσουν όλα εσύ για μένα -
  και στεριά και θάλασσα...''

  Όναρ - Β. Παπακωνσταντίνου - Γ. Α. Παπανδρέου

 4. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 15/09/2009 17:25:21

  ''Δεν σου χρωστάω τίποτα,
  με χτύπησαν αλύπητα,
  ζωή, οι κεραυνοί σου...
  Μάνα και δεν ενοιάστηκες,
  σαν να το καταράστηκες
  που λιώνει το παιδί σου...''

  Σ. Ξαρχάκος/Λ. Παπαδόπουλος
  Γρ. Μπιθικώτσης - Γ. Α. Παπανδρέου

 5. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 15/09/2009 18:00:44

  Τόσο πολύ σίγουροι είναι για την νίκη του ΓΑΠ που απολύουν και τους ελάχιστους "άτακτους" δημοσιογράφους που τολμούν να σπάσουν την συντονισμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ;
  Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά:
  Υπάρχει έστω ένας εχέφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι είναι εφικτό το δανείζομαι - ξοδεύω του ΓΑΠ;
  ΕΛΕΟΣ πια με τον φανατισμό και την κομματική τύφλωση. Όσοι καταλαβαίνουν από οικονομικά δεν είναι δυνατόν να δέχονται τους γιωργακισμούς ως σοβαρή πρόταση

 6. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 15/09/2009 18:49:15

  @Παλιός Οννεδίτης

  Όχι κανείς δεν πιστέυει το ΓΚΑΠ σε αυτά που λέει όπως κανείς δεν πίστευε τον Παπαδόπουλο όταν έλεγε πως έκανε Χούντα για να σώσει τη χώρα από το Κουμουνισμό.

  Απλά και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε τίμημα εάν έλεγες τη γνώμη σου.

  Απολύεσε ή καλύτερα αυτόλογοκρίνεσαι και στο βάθος του ορίζοντα για τους "ανυπότακτους" υπάρχουν οι ΣΕΧΤΕΣ, τα γκαζάκια ενίοτε και οι γιγαντάκηδες.

  Νομίζω γίνεται αντιληπτο γιατί χρειάζεται μια πραγματική "επανίδρυση του κράτους" σε αυτή τη χώρα.


  Έν τέλει δεν πρόκειται για απλή κομματική τύφλωση αλλά για ενορχηστρωμένο σχέδιο μετατροπής της Ελληνικής Δημοκρατίας σε "Δημοκρατία νταβάδων".

  Περιμένετε και θα δείτε πως θα επιδιώξουν πριν ακόμα από τις εκλογές να διαρρέυσουν ότι επίκειται "παραίτηση Παπούλια"...

  Τι νομίζατε θα περίμεναν μέχρι το Μάρτιο? Χα χα.

  Θέλουν άμεσα αποτέλεσματα και το ψήνουν το παιχνίδι να βάλουν δοτό ΠτΔ εντός των επομένων μηνών.

  Να προσέχουν μόνο οι "νταβάδες" γιατί τα γραφεία τους και τα πριβέ δωμάτια είναι διάφανα και όλα πλέον μαθαίνονται.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 15/09/2009 18:56:24

  "Από τον πάντα καλό ΣΤΑΘΗΣ" !!!!!!!! Οπως "Ελ. Βενιζελος" ας πουμε.

  Καταργηθηκε η αιτιατικη και δεν το ξερουμε; Εξοβελιστηκαν οι κλισεις; Γιατι τετοια Ελληνικα ρε παιδια; τι συμβαινει πια; να κανω εγω λαθη, να πω, τελος παντων ισως και να δικαιολογειται αφου διαβιω εξω παρα πολλα χρονια. Αλλα εσεις; Παθαινω θλιψη οταν βλεπω τετοια χοντρα. ελεος πια, οπως εχει επικρατησει να λεμε με πληρη παθητικοτητα.

  • w.a.c avatar
   w.a.c @ Νίκος 15/09/2009 19:11:34

   Τι φαρμακόγλωσσα είσαι συ βρε παιδί μου.

   Τζάρζτζανε ε Τζάρτζανε!

  • maquis avatar
   maquis @ Νίκος 15/09/2009 19:20:27

   Σωστός! Υπο-κλίνομαι. Εχουμε χάσει τα -ε και τα -αι στα ρήματα, τις αιτιατικές. Το έχουμε ξαναπεί: γράφτε στο ρημάδι το γουώρδ! Τζάμπα ορθογραφία προσφέρει.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 15/09/2009 19:25:22

  Φιλε w.a.c ο,τι λεω το λεω με πονο και διχως φοβο και παθος, γιατι ξερω ποσο συγκροτημενοι ανθρωποι αποτελουν τα ΑΝΤΙνεα (και οχι ΑΝΤΙνιουζ), και αυτο διπλασιαζει την θλιψη.

  Ειναι δυνατον να γραφουμε "απο τον παντα καλο ΣΤΑΘΗΣ"; το εχουμε χασει ολοι πια στον ταλαιπωρο αυτο τοπο; μονο ξενος, ασχετος με τη γλωσσα θα εγραφε κατι τετοιο.

  By the way (σε πληρη αρκουδοελλαδικα, απο σεβασμο στην κ. Διαμαντομπιλντερμπεργκοπουλου), θα με υποχρεωνες αν μπορουσες να με βοηθησεις να βρω τη γραμματικη του Τζαρτζανου. Εδω που ειμαι, τη χρειαζομαι ειδικα μετα απο τετοια γλωσσικα Αμπου Γκραϊμπ. Μηπως ειμαι γλωσσοταλιμπαν και δεν το ξερω;

 9. w.a.c avatar
  w.a.c 15/09/2009 20:11:25

  Φίλε Νίκο, "χαϊδευτικό" ήταν το φαρμακόγλωσσα.

  Για την γραμματική του Τζάρτζανου κάτι θα κάνω.
  Έχω μία και παλιά έκδοση μάλιστα. Μακάρι να ήσουν εδώ να σου την χάριζα.

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 16/09/2009 08:50:09

  Διχως να θελω να δωσω συνεχεια φιλε w.a.c, πρεπει να πω οτι τα φαρμακα παραγονται απο δηλητηρια, και ναι καταλαβα οτι ηταν "χαϊδευτικο".
  Δεν ηταν προθεση μου να σταξω δηλητηριο, ιδιαιτερα για τα ΑΝΤΙνεα οπου γραφονται οι καλυτερες αναλυσεις. Το προβλημα μας (και δικο μου) ειναι οτι, λογω ιστοριας, υπαρχει ιδεολογικη και συναισθηματικη φορτιση στην χρηση της γλωσσας μας.
  Εγω δεν ξερω καμμια αλλη χωρα του κοσμου με γλωσσικο προβλημα που να μετατραπηκε σε πολιτικο προβλημα. Μονο στην ελλαδα ηρθαν ανεγκεφαλοι "προοδευτικοι" και, δικην ιεροταξικου οιστρου, μας ειπαν οτι υπαρχει αντιδραστικη και προοδευτικη γλωσσα. Πως να λησμονησει κανεις τα "πλαταιματα" και τα "βαθαιματα" που μαλλον παρεπεμπαν στη μελλοντικη κλεπτοκρατια που, τροπω του λεγειν μονο, μας κυβερνα. Η αληθεια ειναι οτι η δημοτικη, παρ' οτι κατ' ευθειαν απογονος της αρχαιας και ελληνιστικης κοινης, εκτος της Τσακωνικης φυσικα που ειναι απ' ευθειας απογονος της Δωρικης, δεν ειχε πλουσιο λεξιλογιο και η καθαρευουσα ηταν φτιαχτη, κατι σας εσπεραντο με γαλλισμους που σκοτωναν. Γι' αυτο καμμια φορα οταν εγραφα για τους Νικους Δημους αυτου του ερμου τοπου, ελεγα οτι μονο οι λαϊκες παραδοσεις και η λαλια ειναι συνεχεια των αρχαιων και μεσαιωνικων Ελληνων και Ελληνικων. Ο,τι παραγεται στο συγχρονο πολη-κρατος των Αθηνων μας ειναι τεχνητο και ξενοφερτο. Κραυγαλεο παραδειγμα οι αναρχοβλαμμενοι που με Ριιμποκ και Τιμπερλαντ εισηγαγαν τα πρωτα στοιχεια συγχρονου μετανεωτερικου ανταρτοπολεμου εναντιον της Ελληνικης κοινωνιας, με το αζημειωτο φυσικα. Γνησιοι απογονοι των ηλιθιων που αποφαινονταν οτι υπαρχουν "αντιδραστικες" και "προοδευτικες" Ελληνικες λεξεις και διαλεκτοι.

  Τελος, και συγγνωμη για την μακρυγορια, αντιπαραθετω παραδειγμα για το ειδος και το υψος της παιδειας μεταξυ ημων και μερικων Αγγλοαμερικανων: Ο διευθυντης του ερευνητικου ιδρυματος στο οποιο βρισκομαι, σε μια συζητηση μου ειπε οτι διαβαζει Θουκυδιδη στο προτωτυπο. Εμεινα αναυδος. Ειναι ερευνητης Αμερικανος και καργα φιλλεληνας, κατι που με βοηθησε φυσικα. Και οταν ρωτησα σε δυο φοιτητες ελληνες, και αριστους μαλιστα! οταν πρωτοφθασαν στις ΗΠΑ για σπουδες "ειστε αρτι αφιχθεντες;" με κυτταξαν λες και ημουν εξωγηϊνος. Ας οψεται η μετοχη φιλε μου που μαζι με την γενικη και τωρα την αιτιατικη ειναι υπο διωγμον.

 11. Miaxara avatar
  Miaxara 17/09/2009 01:28:45

  Φίλε Νίκο από αρχαίο ρητό: «Την γραμματικήν πλήστοι την εμίσησαν, τον δε αυνανισμό, ουδείς!». Και επειδή από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι έχεις πατήσει τα 30 και συνεχίζεις να δείχνεις αδυναμία και στα δύο οφείλω να σου δώσω μία συμβουλή: Σταμάτα να διαβάζεις Λυσία και τράβα βρες καμιά γκόμενα.

  Φίλε Σοβοκαή. Φυσικά και μπορείς να γράψεις και εσύ έτσι και καλύτερα ακόμα. Έτσι κι αλλιώς μήπως ξέρεις κανέναν μαλάκα, που να ξέρει ότι είναι μαλάκας? Keep walking. Περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο σου πόνημα.

 12. Miaxara avatar
  Miaxara 17/09/2009 01:40:18

  @Dubai Expatriate
  Γι αυτό δεν είχε φύγει από "Τα Νέα" τότε ο Στάθης? Επειδή τα έχωνε τότε στον Σημίτη

  • Edo avatar
   Edo @ Miaxara 18/09/2009 19:01:11

   Για τον Σημίτη, αλλά κυρίως επειδή διάφοροι Λαμπρακάνθρωποι που χειρίζονταν την πορεία του Συγκροτήματος στο Χρηματιστήριο, και είχαν πλουτίσει, φρόντισαν να τον πετάξουν από τη μέση.

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 17/09/2009 13:17:17

  Φιλε Miaxara;!!! αν η συμβουλη σου προερχεται απο προσωπικη πειρα να την εξετασω αλλα θελω να σε ρωτησω απο που στο γραπτο συναγεις το συμπερασμα οτι χρειαζομαι γκομενα; και πως υποθετεις οτι δεν εχω; Υποθετω, και αυτο συναγεται απο την τελευταια σου παραγραφο, και ευχομαι να κανω λαθος, οτι εισαι ο μονος μαλακας που ξερει οτι ειναι...μαλακας. Τουλαχιστον οι υπολοιποι ζουμε εν αγνοια. Αλλοιως δεν θα μας το ελεγες.
  Τελος αν ειναι να γραφεις αρχαια ρητα γραφε τα σωστα, γιατι στην αρχαια γλωσσα το "την" δεν μπαινει ποτε ως αντικειμενο σε προταση. Και ως αντιδωρο,
  "Την γραμματικήν πλήστοι οσοι εμίσησαν, τον δε μαλακαν ουδείς!». Απλα εχουμε συγκαταβασιν. Υγειαινε.

 14. Miaxara avatar
  Miaxara 18/09/2009 18:57:56

  Φίλε Νίκο το κατάλαβα ότι ζεις σε άγνοια. Αν επίσης είμαι και ο μόνος μαλάκας που ξέρει ότι είναι μαλάκας όπως λες, τότε είμαι και ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Και το "ζουμε" παίρνει περισπωμένη.
  Μας το παίζεις και ξερόλας!...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.