25/03/2013 12:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο 30% εκτιμά το κούρεμα ο Χ.Στυλιανίδης

Η Κύπρος απέφυγε τη χρεοκοπία, που θα ήταν καταστροφική γιατί θα σήμαινε και έξοδο από την Ευρωζώνη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης και έκανε λόγο για «νέα αρχή, που δίνει τη δυνατότητα στην κυπριακή οικονομία να επανεκκινήσει».

 

Όσον αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα, ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας στο ΡΙΚ, επισήμανε ότι διαχωρίζεται σε «καλή» και «κακή» και το υγιές κομμάτι θα μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου, όπως και το ποσό των 9,2 δισεκατομμυρίων, που οφείλει η Λαική Τράπεζα στον ELA, το οποίο προς το παρόν παγώνει.

 

Σε ερώτηση, κατά πόσο η εξέλιξη αυτή αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η ΕΚΤ δεσμεύτηκε να βοηθήσει με την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας.

 

Σε σχέση με το «κούρεμα», που θα υποστούν οι καταθέσεις άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι υπολογίζεται να κυμανθεί γύρω στο 30%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/03/2013 12:33:59

  Όλοι ευχαριστημένοι ...τόσο πολύ σίγουροι μάλιστα που ο πατερούλης Σόιμπλε τους "ορμήνεψε"¨ ότι δεν χρειάζεται η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή...

  Απλά διαλύθηκε το Τραπεζικό σύστημα η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% έως το Πάσχα ....αλλά θα οικοδομήσουν μια νέα οικονομία από την αρχή με τις καταθέσεις να παραμένουν ως νούμερο επειδή υπάρχει περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων και στο όριο ανάληψης......

  Μεγάλη επιτυχία. Έφτασαν την Ελλάδα σε πέντε ημέρες ότι έχουμε πετύχει εμείς σε πέντε χρόνια...αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει σύγκριση αφού όλοι είναι ΝΑΙ....

  ΥΓ

  ...αφού πέτυχαν γιατί δεν άρουν πχ τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων; αφού όλα είναι Ο.Κ.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.