14/01/2013 21:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με 166 "ναι" υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

• Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

• Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).   Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την αρχή και όλα τα άρθρα για τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές ψηφοφορίες. Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 35 (που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας), όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.   Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ, δεν συμμετείχε, ούτε στη συζήτηση, ούτε στην ψηφοφορία.   Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε «παρών» επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο Μιχάλης Κασής, καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι βουλευτές, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (αν και είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου), 'Αντζελα Γκερέκου, Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας όπως δήλωσε), Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Ηρώ Διώτη, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Σταθάκης.   Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 (συνταξιοδοτική εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, μείωση των συντάξεων του Δημοσίου με εξαίρεση τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%), άρθρο 2 (μνημόνια συνεργασίας των υπουργείων με το υπουργείο Οικονομικών), άρθρο 3 (μηχανισμός παρακολούθησης των ετησίων προϋπολογισμών για τις ΔΕΚΟ), άρθρο 4 (ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ), άρθρο 6 (κύρωση ισολογισμού και απολογισμού του οικονομικού έτους 2011), άρθρο 7 (ρυθμίσεις για τους προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων των υπουργείων), άρθρο 8 (αναδρομική έγκριση πράξεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), άρθρο 9 (επαναδιατύπωση του μισθολογικού καθεστώτος των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ), άρθρο 13 (ιδιωτικοποίηση ιπποδρομιών), άρθρο 14 (όροι για θέση των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτοδίκαιη αργία), άρθρο 15 (πλήρωση θέσεων με υποχρεωτικές μετατάξεις), άρθρο 16 (επικαιροποίηση των στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού), άρθρα 24-27 (ιδιωτικοποίηση φορέων του ΟΣΕ), άρθρο 28 (ίδρυση Υπηρεσίας Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου), άρθρο 29 (θέσπιση παραβόλου για την άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων), άρθρο 31 (προϋποθέσεις άδειας ιδιωτικού σχολείου, κολλεγίου και ΙΕΚ), άρθρο 32 (επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων), άρθρο 33 (ρυθμίσεις για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ), άρθρα 35-36 (εργασιακά ζητήματα), άρθρο 37 (αναστολή επιχορήγησης των ασφαλιστικών οργανισμών σε περίπτωση μη έγκαιρης χορήγησης των στοιχείων για τον υπολογισμό των συντάξεων), άρθρο 38 (επιβολή έκτατου τέλους για τα φαρμακευτικά προϊόντα), άρθρο 40 (επανακαθορισμός του τρόπου υπολογισμού αποζημίωσης δικηγόρων) και άρθρο 53 (κύρωση της σύμβασης επαναγοράς χρέους και άλλα ζητήματα).

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.