22/03/2013 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Παπούλιας: Σε οικονομικό επίπεδο ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση

Σε οικονομικό επίπεδο «ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση», σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλος.

«Βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο. Σαν να μην έφταναν τα δικά μας, ήρθαν και γι' αυτούς», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, επισημαίνοντας στη νέα στρατιωτική ηγεσία ότι «αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια δύσκολη περίοδο συγκρούσεων και οικονομικού πολέμου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, επίσης, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Έθνους, καθώς, όπως είπε, «χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίοδο κρίσης, αποδυναμώνεσαι και σε διπλωματική ισχύ».

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε σίγουρος ότι η νεα στρατιωτική ηγεσία θα επιτελέσει το καθήκον της με πατριωτισμό, δίνοντας το παράδειγμα πρός όλους.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφού παρουσίασε τους νέους αντιστρατήγους, αντιπτεράρχους και αντιναυάρχους στον Πρόεδρο, σημείωσε ότι «είναι άξιοι, όπως και οι προηγούμενοι» και πώς θα επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. euagelos avatar
  euagelos 22/03/2013 16:46:13

  Κύριε Παπούλια, αν ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση, να μας πείτε ποιοι είναι οι αντίπαλοι, ποιος παίρνει τι αν κερδίσει, και εν πάσει περιπτώσει αν χρειάζεται κάτι πιο "δραστικό" εκ μέρους μας. Διότι όλο για εταίρους και φίλους ακούμε και όχι για εχθρούς. Γίνεται εμπόλεμη κατάσταση χωρίς εχθρούς? Αν δεν υπάρχουν εχθροί να μη λέμε ότι είμαστε σε πόλεμο. Αποφασίστε κάποτε αν υπάρχουν εχθροί και τότε να πολεμήσουμε βρε αδερφε, να αντισταθούμε ή αλλιώς να σταματήσουμε επιτέλους να γιορτάζουμε 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου κλπ και να κορδωνόμαστε για αυτα που κάναν άλλοι σε ανάλογες εμπόλεμες καταστάσεις. Τελικά κάναν καλά εκείνοι οι αγωνιστές ή όχι? Σε εμπόλεμες καταστάσεις αντιστέκεσαι ή λες ναι σε όλα? Ή ανακοινώσετε θαρραλέα ότι καταργούνται οι εθνικές επέτειοι που αφορούν σε εθνική αντίσταση και ανεξαρτησία. Ήταν ψέμματα ή ήταν απλώς κάτι αναρχοκομμούνια που πήγαιναν εναντια στις κυβερνήσεις της εποχής. Τί ήταν τελικά?
  Άλλωστε όλοι οι πόλεμοι οικονομικοί είναι. Κανένας δεν επαναστάτησε ή πολέμησε για να πάει σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που ήδη βρίσκονταν.

 2. Νιόβη avatar
  Νιόβη 22/03/2013 17:24:29

  «Βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο. Σαν να μην έφταναν τα δικά μας, ήρθαν και γι’ αυτούς»

  Ο euagelos έχει δίκιο. Δεν μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέτοιες δηλώσεις χωρίς να πληροφορεί τον λαό καθαρά. Ποιοί είναι «αυτοί» που ήρθαν «και» γι αυτούς (άρα οι ίδιοι που ήρθαν και για εμάς); Κι αν έχουμε πόλεμο, τότε γιατί καθόμαστε;

 3. δημης avatar
  δημης 22/03/2013 22:48:08

  ......... ΕΞΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΣΟΥ ΛΕΓΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ....

 4. Jay Gatsby avatar
  Jay Gatsby 23/03/2013 20:11:41

  Μιλάει ο εθνικός μας δανειστής...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.