#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2013 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα... στο UNFOLLOWΚανονικά στην περίπτωση του εξωφύλλου του περιοδικού UNFOLLOW που έχει έναν Σαμαρά δαρμένο, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το γνωστό σε όλους ρηθέν από τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για τον υβριστή του. «Ποιος το έγραψε; Το UNFOLLOW; Ε, δεν πειράζει».

Πολύ σημασία έδωσε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ένα περιθωριακό περιοδικό κάποιας από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η νέα απάντηση που έδωσε το περιοδικό στις αναφορές στελεχών της ΝΔ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού χρήζει σχολιασμού.

«Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς» λέει το περιοδικό το οποίο τονίζει ότι το εξώφυλλο έγινε έτσι ώστε να δείξει πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αντιδημοκρατική και βασανίζει ανθρώπους. Όπως αποδείχθηκε, υποστηρίζει την υπόθεση των τρομοκρατών του Βελβεντού, εκείνων που ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί και οι αστυνομικοί έπρεπε να τους κεράσουν και καφέ.

Σύμφωνα με το περιοδικό ζούμε σε μια χώρα που κάνει βασανισμούς και που μοιάζει περισσότερο με χούντα παρά με δημοκρατία. Δεν ξέρουμε αν το έχετε αισθανθεί αλλά σίγουρα σαν τη δημοκρατία του Τσάβες αυτή που έχουμε εδώ στην Ελλάδα δεν είναι.

Και στο κάτω – κάτω ας φάει και λίγο ξύλο ο κ. Σαμαράς αφού…βασανίζει ανθρώπους. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Ολόκληρο το άρθρο του περιοδικού είναι:

«Ο καθένας, έστω και αν είναι πολιτικός ή βουλευτής, έχει δικαίωμα να κάνει όσο παράλογους συλλογισμούς θέλει. Έχει δικαίωμα επίσης να τους διατυπώνει δημόσια. Έτσι λοιπόν παρακολουθήσαμε με συγκατάβαση τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, του κ. Γεωργιάδη και της κ. Βούλτεψη για το εξώφυλλο του UNFOLLOW 15 και αρκεστήκαμε στο να διορθώσουμε τα πραγματολογικά τους λάθη. Ας τους κρίνουν όσοι πολίτες τους ψηφίζουν και όσοι παρακολουθούν τα ΜΜΕ που ανέχονται να ευτελίζουν τόσο τη δημοσιογραφική τους αξιοπρέπεια, παρουσιάζοντας τους παραλογισμούς κυβερνητικών βουλευτών ως γεγονότα...

Όταν όμως ο πρωθυπουργός αναπαράγει αυτολεξεί τις διαστρεβλώσεις αυτές, τότε αποδεικνύει ακριβώς αυτό που υποστηρίζουμε στο περιοδικό: δεν πρόκειται για μεμονωμένες «αστοχίες» αλλά για κυβερνητική πολιτική υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού και οι δηλώσεις δεν είναι απλές διαστρεβλώσεις αλλά συστηματική προπαγάνδα.

Το εξώφυλλό μας αποτελεί ευθεία αναφορά στην ανήκουστη για δημοκρατική πολιτεία πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να βασανίζει ανθρώπους, η οποία αναδείχθηκε πολύ πρόσφατα στην επικαιρότητα με τις παραποιημένες φωτογραφίες κακοποιημένων συλληφθέντων και την ασύλληπτη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι το φώτοσοπ έγινε για να είναι «αναγνωρίσιμοι». Και επισημαίνουμε ότι το περιστατικό αυτό όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο αλλά έρχεται μετά από σωρεία άλλων περιπτώσεων κακοποιήσεων, τεκμηριωμένων από ιατροδικαστικές εξετάσεις, καταγγελιών για βασανιστήρια σε οργανώσεις διεθνούς κύρους και δώδεκα καταδίκες της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υποστηρίζουμε ακόμη ότι από τις αλλεπάλληλες συγκαλύψεις που συντηρούν το καθεστώς των βασανιστηρίων προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε με συγκροτημένη πολιτική. Αρχιτέκτονας της πολιτικής αυτής είναι προφανώς ο αρχηγός της κυβέρνησης.

Και υποστηρίζουμε, τέλος, ότι η αντιδημοκρατική βία και η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων –ακόμη και το δικαίωμα ενός ανθρώπου στο απαραβίαστο του σώματός του– συνιστούν το πιο βάρβαρο στοιχείο μιας βαθιάς πολιτικής εκτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται η απαξίωση του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών, οι «επενδύσεις» που είναι επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον, και η χειραγώγηση και η διαστρέβλωση του ελεύθερου δημοσίου διαλόγου. Δημοσιογραφικές έρευνες, ρεπορτάζ και τεκμηριωμένες αναλύσεις για όλα αυτά δημοσιεύονται σε αυτό και σε όλα τα τεύχη του περιοδικού μας.

κ. Πρωθυπουργέ, τα ρεπορτάζ μας θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τη δημοκρατικότητα της διακυβέρνησής σας. Εσείς δεν λέτε λέξη γι' αυτό αλλά επιχειρείτε να συσκοτίσετε τη σκληρή αλλά πρόδηλη πολιτική ειρωνεία του εξωφύλλου του UNFOLLOW 15, εμφανίζοντας τον εαυτό σας ως θύμα. Δεν είστε θύμα, είστε θύτης.

κ. Πρωθυπουργέ, προσπαθείτε ακόμη να μετατρέψετε την ουσιαστική και τεκμηριωμένη δημοσιογραφική κριτική σε αντιδικία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Το τι καταδικάζει και τι όχι η αξιωματική αντιπολίτευση μας αφορά μόνο στον βαθμό που μας απασχολεί δημοσιογραφικά. Μπορεί εσείς να έχετε συνηθίσει σε ΜΜΕ που λειτουργούν ως παραρτήματα των κομματικών γραφείων Τύπου, εμείς όμως δεν είμαστε ένα από αυτά.

Το εξώφυλλό μας εικονογραφεί τη θέση μας, η οποία τεκμηριώνεται δημοσιογραφικά, ότι ο μεγαλύτερος φορέας αντιδημοκρατικής βίας στην Ελλάδα είναι η κυβέρνησή σας, οι αρχές των οποίων προΐσταται, και οι πολιτικές που ασκεί.

Τι δεν καταλαβαίνετε;»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas P. avatar
  Kostas P. 11/03/2013 09:00:31

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίττουρα τον τρώνε οι κόττες...
  Τί δεν καταλαβαίνει ο Πρωθυπουργός?
  Θα σχολιάζει στη βουλή ΟΛΑ τα εξώφυλλα και τις αφίσσες των Αναρχικών που τον δείχνουν παραμορφωμένον? Μήπως σε λίγο και τα σκίτσα των σκιτσογράφων που τον δείχνουν απαίσιο ή κουτό? Ο ΓΑΠ δικαιώνεται με την αντιμετώπιση του unfollow...Πολλή αξία του έδωσε ο Σαμαράς και εσείς το συνεχίζετε...

 2. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 11/03/2013 11:37:11

  Το ubfollow πλασάροντας τη χυδαιότητα Π Ο Υ Λ Α Ε Ι !!
  Άρα, ο σκοπός του επετεύχθη. Τώρα, ας το θάψουμε όπως του αξίζει.

 3. DENTSIN avatar
  DENTSIN 11/03/2013 11:41:09

  Σιγά μην είπε ο ΓΑΠ την πανέξυπνη ατάκα για τον υβριστή του. Ο Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς) του το είπε. (που να κάνει τέτοιες πολύπΛοκες σκέψεις ο ΓΑΠ!!!)

 4. alex23 avatar
  alex23 11/03/2013 11:46:42

  σε κατι παντως θα συμφωνισω..εχουμε παμπολες καταγγελιες απο εγχωριες μκο ή επιτροπες 'προστασιας' δικαιωματων κατα της ελληνικης κυβερνησης που υιοθετουν σχεδον παντα την αντι-κρατικη αποψη και σε μια περιεργη σχεση ειδικα με τον αγγλικο τυπο παιζουν περιεργα πολιτικα παιχνιδια

  το περιεργο βεβαια ειναι οτι σε καποιες απο τις ανεξαρτητες επιτροπες που χρηματοδοτει ή 'στελεχωνει' το κρατος, παντα υπαρχει πλειοψηφικος αριθμος ατομων που εκφραζουν ακραιες αποψεις αλλα και συνιστωσες του συριζα που ειναι υπερ της 'μακεδονιας' των σκοπιων, υπερ της μη χρησης κατασταλτικης βιας απεναντι στην τρομοκρατια, υπερ των των καταχρησεων των μειοψηφειων εναντι των υπολοιπων με δικαιολογια την προστασια τους ετσι οπως την εννοουν αυτοι

  δεν ξερω αν ειναι καταλοιπα της κεντροδεξιας φοβιας που της επεβαλε η αριστερα,που την θελει να μην δειχνει 'κακια' ή αντιδημοκρατικη μεχρι αυτοκαταστροφικης βλακειας, ή απλως υποχωρει σε πιεσεις ξενων κεντρων τυπου σωρος, αλλα καποια στιγμη θα πρεπει να υπαρχει καποιος ορθολογισμος..δεν μπορει ας πουμε να εχει επιλεγει να ειναι σε επιτροπη για τα ανθρωπινα δικαιωματα καποιος που πιστευει οτι τα σκοπια ειναι 'μακεδονια' και η ελλαδα καταπατει τα δικαιωματα τους..

  ως τοτε αποψεις, οπως των εκδοτων του περιοδικου που βαπτιζοντας αντιδημοκρατικη μια εκλεγμενη κυβερνηση επειδη μειοψηφισε η αποψη τους, θα πρεπει να θεωρειτε φυσιολογικη, σε ενα περιβαλλον ελευθεριοτητας που ο καθε αντιπολιτευομενος πολιτικος λαικιζει ασυστολα κατηγορωντας με τις χειροτερες πολιτικες υβρεις τους αντιπαλους του, χωρις να φοβατε για τα παρελκομενα αυτων του των πραξεων ή την πολιτικη καταδικη του απο σοβαρους πολιτικους ή σοβαρες δημοσιογραφικες ενωσεις..

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/03/2013 12:11:42

  Το πρόβλημα του Unfollow είναι καταρχήν αισθητικό και δευτερευόντως πολιτικό. Με το εξώφυλλο αυτό καταγράφηκε σαφώς ως έντυπο lifestyle.
  Ως γνωστόν, την σήμερον ημέραν, lifestyle χωρίς sex or violence δεν γίνεται, έστω και με τη βοήθεια του Photoshop.
  Έκανε το πρώτο βήμα με violence. Άντε και με τσόντα Φώτοσοπ στο επόμενο.

 6. yellow avatar
  yellow 11/03/2013 19:16:28

  Αίσχος !
  Η φωτογραφία του Γεωργιάδη στο άρθρο;
  Γιατί;

 7. Zugzwang avatar
  Zugzwang 11/03/2013 19:33:22

  "καταγγελιών για βασανιστήρια σε οργανώσεις διεθνούς κύρους"

  Γιαννης κερνα και Γιαννης πινει. Τις καταγγελιες τις κανει πρωτα το ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΚΕΕΡΦΑ η καποια αλλη ΜΚΟ εργολαβος του ΣΥΡΙΖΑ. Τις παραλαμβανουν υστερα h Amnesty International, to Human Rights Watch etc, to BBC, o Guardian etc, και επιστρεφουν στην Ελλαδα ως αποτελεσμα ερευνας διεθνων οργανωσεων και ΜΜΕ "κυρους" αλλα και σαν λογος Ευαγγελιου. Εν αρχη ην το ΚΕΕΡΦΑ η kapoia αλλη συνιστωσα. Αλλα δεν φταινε αυτοι. Εδω yparxoyv φορες pou πιστευουμε και εμεις καποιες αλλες "καταγγελιες" αυτων των εργολαβων του ΣΥΡΙΖΑ.

 8. popaia avatar
  popaia 11/03/2013 20:42:19

  Ατυχής η αναφορά του άρθρου στον Τσάβες γιατί αυτοί οι χώροι τον κάθε Τσάβες τον βλέπουν σαν μίασμα. Καθόλου δεν θα ήθελαν εθνικοποιήσεις του πλούτου, ανακατανομές εισοδήματος, φιλοπατρίες, χριστιανισμούς, διώξεις ολιγαρχών, δημόσια τάξη, κλπ, φρίττουν μ' αυτά. Δεν συμφέρουν την λαμογιοτάξη τους και τον χρημοατοδότη τους!
  Ωστόσο δεν θα μου λυθεί ποτέ η απορία: Γιατί εδάρησαν, γιατί κακοποιήθηκαν οι "τρομοκράτες" των ΒΠ; Βαλτοί ήταν αυτοί οι αστυνομικοί; Για να δικαιώνονται όσοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί ορυόμενοι ότι στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από μαφιοζοκρατία αλλά αστυνομοκρατία; Κι ότι γίνονται βασανιστήρια; Πολύ κακές υπηρεσίες προσέφεραν οι θερμόαιμοι ξυλοφορτωτές και μου φαίνεται περίεργο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.