01/10/2013 15:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδιευκρίνιστο παραμένει, σύμφωνα με την "Κομισιόν", πότε θα επιστρέψει η τρόικα

Αδιευκρίνιστο παραμένει, κατά τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο Κόνορ, πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, του Οκτωβρίου, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε ότι για την έγκρισή της δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρκεί η έγκριση της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euroworking Group). Πρόσθεσε, επίσης, ότι απομένει αρκετή δουλειά έως ότου υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της δόσης που εκκρεμεί για τον Οκτώβριο, αλλά παρόλα αυτά η επιστροφή της Τρόικας, με πλήρη σύνθεση, στην Αθήνα δεν είναι απαραίτητη.

Ο Σ. Ο' Κόνορ υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Eurogroup είχε εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα σε τρεις υποδόσεις.
Σημειώνεται ότι η δόση του Οκτωβρίου που εκκρεμεί αφορά 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 0,5 δισ. ευρώ θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το υπόλοιπο 0,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP (Securities and Market Program) της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hawk avatar
  Hawk 01/10/2013 15:39:09

  Τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να μας λείψουν, θα βρούμε τρόπο να παρηγορηθούμε.
  Οταν ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία κλειδωνίζεται και βρίσκεται σε διαρκή ύφεση με την ανεργία στα ύψη ζητάνε από την Ελλάδα απόλυτη εφαρμογή και ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

  • Mariana avatar
   Mariana @ Hawk 01/10/2013 17:09:21

   Άμα δεν λεηλατήσουν τις αποικίες, πώς θα επιβιώσουν? Άλλωστε γι' αυτό υπήρξε η αποικιοκρατία και υπάρχει η νεοαποικιοκρατία μετά το Β'ΠΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.