17/03/2013 20:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

71% των Κύπριων απορρίπτει το κούρεμα των καταθέσεων

Ως αποτυχία του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας χρεώνεται από τους πολίτες η μη διασφάλιση μιας καλής συμφωνίας στη σύνοδο του Eurogroup, σύμφωνα με έρευνα που έκανε σήμερα ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Insights Market Researchείναι μέλος της ESOMAR.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε σήμερα 17 Μαρτίου 2013 με συνολικό δείγμα 600 ατόμων, καταδεικνύει ότι η πρώτη αντίδραση των Κυπρίων κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει την άποψη των Κυπρίων αναφορικά με το τι πρέπει να πράξει η Βουλή των Αντιπροσώπων στην αυριανή ολομέλεια του σώματος, το ποιές τροποποιήσεις επιθυμούν σε περίπτωση που η Βουλή υιοθετήσει τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και την άποψη των Κυπρίων κατά πόσον επιθυμούν ή όχι την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία» ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε», ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

Στο ερώτημα «κατά την άποψη σας τι πρέπει να κάνει αύριο η Βουλή: να εγκρίνει ή να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων;» ποσοστό 71% θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων ενώ αντίθετη άποψη έχει το 29%.

Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης από την Βουλή η κύρια βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει η πλειοψηφία (72%) των Κυπρίων είναι «Να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Euro». Ένα μικρότερο ποσοστό (19%) η βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει είναι «Σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν, να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την Κυβέρνηση με κάποιο λογικό επιτόκιο».

Τέλος, η πλειοψηφία των Κυπρίων (62%) θεωρεί ότι παρά τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ένα ποσοστό (28%) θεωρεί ότι θα πρέπει η Κύπρος να βγει εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψει στην λίρα.

E.T.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. euagelos avatar
    euagelos 17/03/2013 20:44:56

    Όταν λέμε "Πάση θυσία στην ευρωζώνη " , εννοούμε κυριολεκτικά "πάση θυσία"

  2. charis63 avatar
    charis63 18/03/2013 10:17:22

    Τα ήθελαν και τα έπαθαν οι φίλοι μας οι Κύπριοι. Εξέλεξαν τον Χριστόφια του ΑΚΕΛ που έβαλε την οικονομία τους στον αναπνευστήρα (εκτίναξη ελλειμμάτων) και μετά τον Αναστασιάδη του -σχεδίου Ανάν-, για να βάλει την ταφόπλακα. Ιδού η Ρόδος –Gazprom- ιδού και το πήδημα. Αλλά αυτά θέλουν ηγέτες βλέπε Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.