Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
11/02/2020 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζακάρια (CΝΝ): Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ χρειάζονται ένα προεδρικό υποψήφιο σαν τον Μητσοτάκη

Για ανάγκη ενός προεδρικού υποψηφίου με νεανικό και κεντρώο προφίλ, ανάλογο εκείνων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, του πρωθυπουργού του Καναδά Τζαστίν Τριντό και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, για το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στη χώρα, έκανε λόγο ο πολιτικός αναλυτής/σχολιαστής του δικτύου CNN Φαρίντ Ζακάρια.

Όπως εξήγησε o Αμερικανός δημοσιογράφος, στην Ευρώπη τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν πέσει από το 1/3 των ψήφων που συγκέντρωναν στην δεκαετία του 1990 στο 1/5 των ψήφων τα τελευταία χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, εκείνοι που πέτυχαν σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον για την πολιτική τα τελευταία χρόνια είναι οι πολιτικοί "που είναι φρέσκοι, αυθεντικοί και μπορούν να έχουν πέραση στο κέντρο όπως ο Μακρόν της Γαλλίας, ο Τριντό του Καναδά και ο Μητσοτάκης της Ελλάδας".

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του αυτοαποκαλούμενου "δημοκρατικού σοσιαλιστή" Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Ζακάρια τόνισε ότι οι απόψεις του έχουν απήχηση στη νέα γενιά, ωστόσο αυτό δεν του εξασφαλίζει τη νίκη στις προσεχείς εκλογές.

Έφερε, δε, ως ανάλογο του Σάντερς παράδειγμα την περίπτωση του απερχόμενου ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, οι ριζοσπαστικές ιδέες του οποίου είχαν ως αποτέλεσμα τον θρίαμβο του συντηρητικού αντιπάλου του, Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: capital.gr