Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/05/2020 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσοχοΐδης: Ο Αλ. Τσίπρας καταθέτει μονάχος για την Marfin "στεφάνι και ψέματα"

"Η σημερινή ημέρα, όπου η Πολιτεία τίμησε τα θύματα της Μαρφίν, δεν προσφέρεται για αντιδικίες. Ούτε όμως για ψέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και τα δύο" δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.

Στη δήλωσή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης απορρίπτει το επιχείρημα του Αλ. Τσίπρα, ότι ο ίδιος στάθηκε ανίκανος να αναζητήσει και να εντοπίσει τους δράστες του εμπρησμού: "Τα γεγονότα της τότε ταραγμένης περιόδου του 2010 είχαν ως εξής : Δολοφονία στη Μαρφίν 5 Μαΐου. Πενήντα μέρες μετά, με νέα τρομοκρατική ενέργεια, στις 24 Ιουνίου δολοφονήθηκε ο υπασπιστής μου, αείμνηστος Γ.Βασιλάκης. Δυόμισι μήνες αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποχώρησα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το επιχείρημα λοιπόν περί 'ίδιων ανθρώπων' που τότε και τώρα 'στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες', καταρρίπτεται. Σε τρεις μήνες, στις δεδομένες συνθήκες, τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ούτε στο σινεμά" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός παρατηρεί, πως ενώ για τον Αλ. Τσίπρα οι τρεις μήνες της θητείας Χρυσοχοΐδη ήταν αρκετοί, "ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε τεσσεράμισι χρόνια για να ερευνήσει, να εντοπίσει, να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες, να ξανανοίξει το φάκελο, να δράσει τέλος πάντων. Δεν έκανε όμως τότε τίποτε, και τώρα ο πρόεδρός του, μόνος του καταθέτει, στεφάνι και ψέματα".

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει "μισό βήμα μπροστά" και καταδικάζει τη βία, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών. "Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα συμμετάσχει στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα, χωρίς ανάγκες για προσχήματα" καταλήγει στη δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ