Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/04/2020 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρηστίδης: Τυχοδιωκτική κάθε συζήτηση για εκλογές όταν δίνεται μάχη για ζωές

Η πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από το Κίνημα Αλλαγής έγινε το μεσημέρι, στην οποία συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, και η Ζέφη Δημαδάμα, από τον Τομέα Επικοινωνίας.

Όπως ανέφεραν, το Κίνημα Αλλαγής ασκεί υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, έχοντας διατυπώσει 148 προτάσεις και πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν συνέπειες της κρίσης τόσο γενικά όσο και σε ειδικές περιπτώσεις, αρκετές από τις οποίες έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης εξέφρασε την υποστήριξή του ΚΙΝΑΛ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα. Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, απαντώντας σε ερώτηση αν προβληματίζει το κόμμα του ότι δεν θα υπάρχει πολιτικός χώρος για να εκφραστεί δεδομένης της μεγάλης απήχησης των χειρισμών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ο κόσμος βλέπει ποιος είναι χρήσιμος, και η σχετική πολιτική συζήτηση θα γίνει όταν τελειώσει η κρίση». «Εμείς δεν θα κάνουμε ότι έκανε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2010» προσέθεσε. Ωστόσο τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής σημείωσαν ότι υπάρχει θέμα με την προβολή των θέσεων του από τα ΜΜΕ αλλά αυτό το ζήτημα δεν είναι της παρούσης.

Ο Παύλος Χρηστίδης απέρριψε κάθε συζήτηση σχετικά με σενάρια πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «αυτή την ώρα της κρίσης προέχει η μάχη των γιατρών να σωθούν ζωές και δεν μπορούμε να μιλάμε για εκλογές και δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν τυχοδιωκτικές επιδιώξεις κι αντιλήψεις». «Όποιος μπαίνει τώρα σε τέτοιες συζητήσεις θα κριθεί αυστηρά», τόνισε.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας πρόσθεσε ότι « είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτή η συζήτηση και ο πολιτικός σχεδιασμός θα ξεκινήσει από την ώρα που θα καθίσει ο κουρνιαχτός της κρίσης κι αφού προσδιοριστούν δυο κρίσιμοι παράγοντες: ποιες θα είναι οι συνέπειες στην οικονομία και τι στάση θα έχει αποφασίσει να κρατήσει η Ευρώπη» και σημείωσε: «Εμείς πάντως έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να παρουσιάσουμε το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής μέσα από τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων».

Ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Πρωτόπαπας, κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι προτεραιότητα έχει ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας και τώρα είναι αναγκαίο να υπάρξει ρευστότητα και να ληφθούν μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες.

Η κ. Δημαδάμα υπογράμμισε τη σημασία της σημαντικής πρωτοβουλίας του Κινήματος Αλλαγής για την ενδοοικογενειακή βία σε γυναίκες και παιδιά.

Σχετικά με τη σημερινή καθοριστική συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε τα όσα ανέφερε προ μερών η Φώφη Γεννηματά, ότι είναι απαραίτητο ένα «σχέδιο Μάρσαλ» με βάση το λεγόμενο κορονοομόλογο και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην υποστείλει τη σημαία της έκδοσής του εκτιμώντας ως θετική τη πρωτοβουλία του μαζί μ' άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Τέλος έγινε γνωστό ότι προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη της Φώφης Γεννηματά με τον νεοεκλεγέντα ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ