Χρ. Καλογρίτσας: Υπέβαλε μήνυση με ευθεία αναφορά σε "συντονισμό της Κυβέρνησης και ιδία του Ν. Παππά"
06/07/2020 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρ. Καλογρίτσας: Υπέβαλε μήνυση με ευθεία αναφορά σε "συντονισμό της Κυβέρνησης και ιδία του Ν. Παππά"

Ευθεία αναφορά στην τότε κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, κάνει σε μήνυση που υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών , ο αποκαλούμενος "κόκκινος εργολάβος" Χρ. Καλογρίτσας, αναφορικά με "στήσιμο" εικονικής συναλλαγής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αρχικά για 3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η υπόθεση προκαλεί τεράστιες πολιτικές αντιδράσεις, αφού πλέον ο κ. Καλογρίτσας μεταφέρει στα ποινικά δικαστήρια την αντιδικία για βαριά ποινικά αδικήματα όπως "απάτης επί δικαστηρίω (ΠΚ 386 § 1) και της ψευδούς κατάθεσης (224 § 1 ΠΚ)", δίνοντας ρόλο "γνώστη" ή "ενορχηστρωτή" σε αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.

Η δίκη

Η μήνυση υποβλήθηκε επειδή ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως με πλήρη γνώση και συμφωνία με το "White House" (Μαξίμου) συστάθηκε η εταιρία που διεκδικούσε την τηλεοπτική άδεια και πως υπό τον συντονισμό, εποπτεία και καθοδήγηση του "White House" δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της "Τοξότης" (συμφερόντων Καλογρίτσα) και πανίσχυρου Λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC ώστε να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για την εγγυητική επιστολή ώστε να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η CCC δικαιώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2019 και την περασμένη Τετάρτη ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση. Ο κ. Καλογρίτσας τώρα καταφεύγει στα ποινικά δικαστήρια διότι καταγγέλλει πως εφόσον η σύμβαση ήταν εικονική παραπλανήθηκε το ελληνικό δικαστήριο.

Η αναφορά σε Μαξίμου - Παππά

Στη μήνυση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"…Και τούτο διότι, όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί "υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα –αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η "CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL" λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά "μπροστά" την άνω αιτούσα και θυγατρική της προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν "White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας [οράτε σχετική υπ’ αριθμόν 1/2016 Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Σχετικό 4.]".

Το email

Παράλληλα ο κ. Καλογρίτσας προσκομίζει έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016 (την εποχή των αδειών δηλαδή), αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Οπως αναφέρεται στο e mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία - εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Στο επίμαχο e mail αναφέρεται επί λέξει:

"Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε "φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό. Αναμένοντας τις απόψεις σας". Επίσης περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος της καταβολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ και τη τελική τους κατάληξη".

Πηγή: capital.gr