Χωρίς όριο τα τουρκικά ΜΜΕ: "Τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή" το Αγαθονήσι!
29/06/2020 17:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς όριο τα τουρκικά ΜΜΕ: "Τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή" το Αγαθονήσι!

Νέο παραληρηματικό δημοσίευμα του τούρκικου Τύπου κατηγορεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ότι πήγε με ελικόπτερο σε τουρκικό έδαφος, εννοώντας το Αγαθονήσι!


Το τουρκικό παραλήρημα ξεκινά από το να αποκαλέσουν το Αγαδονήσι με το οθωμανικό του όνομα Eşek adası, που σημαίνει "Γαϊδουρονήσι" και συνεχίζει με σχόλια που προσπαθούν να πείσουν τον οποιονδήποτε ότι το ελληνικό νησί είναι στην ουσία τουρκικό υπό ελληνική κατοχή, αλλά και ότι ανήκει διοικητικά στον τουρκικό δήμο Αϊδινίου!

"Στα ακριτικά νησιά βρέθηκε σήμερα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε φυλάκια και συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο υπό ελληνική κατοχή νησί Αγαθονήσι!'', αναφέρει σε δημοσίευμα η τουρκική Haberler.

Σε άλλο δημοσίευμα, αυτό της Sözcü, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Πρόκληση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε το Eşek adası που ανήκει στο νομό Αϊδινίου!! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος".

Πηγή: capital.gr