Φωτο: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος
Φωτο: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος
23/07/2019 15:10
Του Σόλοικου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς καθυστέρηση, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος

H κυβέρνηση με την ισχυρή πλειοψηφία της στη Βουλή έλαβε την δεδηλωμένη, με ένα αρραγές μέτωπο βουλευτών, έτοιμο να εργασθεί με ζήλο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κρίσης πολυεπίπεδης, βαθειάς και με ανεξίτηλες πληγές, που τις μεγέθυνε ο πειραματισμός και ο τυχοδιωκτισμός της απελθούσας αριστερής κυβέρνησης.

Φαίνεται αποφασισμένη και ο λαός να επικροτεί τις πρώτες επιλογές της και να συμπλέει μαζί της στην αντιμετώπιση των μεγάλων προταγμάτων και των προβλημάτων, που δεκαετίες τον εξαθλιώνουν.

Κατάπτωση ηθικών αξιών, κομματισμός, κακοδιαχείριση, έλλειψη κεντρικής διοίκησης και συντονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη, ανασφάλεια, ανεργία, μείωση του βιοτικού επιπέδου, εξαχρείωση των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων, διαλυμένα νοσοκομεία, διαχεόμενη παρανομία.

Το κράτος απόν, η Δικαιοσύνη πολιτικά καθοδηγούμενη, ο λαός χειραγωγημένος από τα παπαγαλάκια της αριστερής παραπληροφόρησης.

Όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ένοχα σιωπούσε, την διόρθωση με τον κοινωνικό αυτοματισμό, την ανέθετε στο αριστερό παρακράτος των μπαχαλάκηδων. Για λόγους αποπροσανατολισμού και μέχρι το γεγονός ν’ αποδυναμωθεί με την πανσπερμία των επίπλαστων ειδήσεων, που διέδιδαν, ανάγοντας το επουσιώδες σε σημαντικό και αγνοώντας εσκεμμένα το σημαντικό, που το ανήγαγαν προπαγανδιστικά σε επουσιώδες.

Η λογική των εντυπώσεων και του εντυπωσιασμού, η αντιστροφή της εικόνας, του σημαίνοντος και του σημαινόμενου.

Ζούσαμε σ’ ένα πολιτικό μεσαίωνα, με κυβερνήτες παντοδύναμους και αλαζόνες.

Χωρίς ουσιαστική διακυβέρνηση και ενημέρωση.

Με συγκάλυψη των πράξεών τους, σαν να φοβόντουσαν το λαό.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις μείζονες υποθέσεις, που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Για όλα τα θέματα, εθνικά, διοικητικά, οικονομικά, διαφθοράς, αθρόας λαθρομετανάστευσης, εθνικής μειοδοσίας και κατάλυσης των αρχών του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Γιατί μόνο έτσι θα επέλθει η εξισορρόπηση και θα αμβλυνθεί η λαϊκή οργή, για τον λαό που την επέλεξε, για να βάλει μια τάξη, στην καταρημαγμένη χώρα.

Πρέπει επιτέλους κάποτε να εξηγήσει η Πολιτική ηγεσία στο λαό, πως η λαϊκή θέληση, που εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και ο λαός ψήφισε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η θέλησή του δεν έγινε σεβαστή παρά την μεγάλη πλειοψηφία της λαϊκής ετυμηγορίας και το μεγάλο τότε ΟΧΙ, ανεξάρτητα αν ήταν ιστορικά κρίσιμο, μετατράπηκε σε μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ. Οι λαλίστατοι Συνταγματολόγοι σιώπησαν έκτοτε και ήπιαν το αμίλητο νερό. Ένα δημοψήφισμα, που αποτελεί την ισχυρότερη και αμεσότερη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, δεν μεταβάλλεται κατά τις ορέξεις της Κυβερνητικής πλειοψηφίας από ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Αυτό αποτελεί κορυφαία Συνταγματική εκτροπή. Κάτι ανάλογο που έγινε και στην Μεγάλη Βρετανία, που όμως σαν πολιτισμένο κράτος ακολούθησαν τη λαϊκή εντολή και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Εδώ την έριξαν στον Καιάδα. Μαζί και όλα τα άρθρα του Συντάγματος.

Η Νέα Δημοκρατία, πέτυχε μια ιστορική νίκη κατά του παρακράτους της αριστεράς.

Δυναμωμένη από ένα λαό που διψά για πρόοδο και ανάπτυξη, είναι στο χέρι της να βάλει τέλος σε ένα κράτος, που παραπαίει ανάμεσα στην ασυδοσία και την διαχεόμενη διαπλοκή. Χωρίς ανακολουθίες, κρυφές δεσμεύσεις, παλινωδίες και συμψηφισμούς. Για να έλθει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη κανονικότητα στη ζωή μας.

Και να ξέρουμε ότι όταν μας κτυπούν την πόρτα του σπιτιού μας, δεν είναι κλέφτες έτοιμοι να εφορμήσουν, αλλά ο ταχυδρόμος ή ο γείτονάς μας.

Αρκεί να γίνουν όλα ήρεμα, σωστά, δημοκρατικά και δίκαια.

Χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς κανένα φόβο και κυρίως χωρίς κανένα πάθος.

Και ο λαός αυστηρός κριτής, σύμμαχος ή τιμωρός.