Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
23/03/2020 14:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαρίτσης: Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη σημασία έχει η ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει το σύστημα υγείας

«Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον «Alpha».

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, προσθέτοντας ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πολίτες έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική κοινότητα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Τόνισε τη σημασία των προσλήψεων που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ειδικότερα ότι από το 2015 έως το 2019 έγιναν (στο ΕΣΥ) 19.500 χιλιάδες προσλήψεις, εκ των οποίων οι 6.500 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, ενώ 8.500 από τις συνολικές προσλήψεις ήταν μόνιμες. «Σκεφτείτε πού θα βρισκόμασταν σήμερα διαφορετικά», σχολίασε κάλεσε την κυβέρνηση να «συνεχίσει στη λογική αυτή».

Όπως επισήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής έχει δηλώσει ότι θα βάλει πλάτη σε ό,τι έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας». «Βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των δικών μας πρώην υπουργών και νυν Τομεαρχών Υγείας, κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα, αλλά πρέπει να επισημαίνουμε και τις ολιγωρίες στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας». «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε.Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «μόλις περάσει η κρίση, να συζητήσει το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για την ενίσχυση του ΕΣΥ» και σχολίασε καταληκτικά ότι χαίρεται που «όλο και περισσότεροι συναινούν σε αυτήν τη λογική να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ