Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
07/12/2019 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΥΠΕΞ: Το μνημόνιο που υπέγραψε ο Ερντογάν δεν έχει καμία αξία

"Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το "μνημόνιο" που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία αξία", επισημαίνει χαρακτηριστικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

"Αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής", προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του κόμματος του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει υπογράψει το "Μνημόνιο Κατανόησης” ανάμεσα στη Τουρκία και τη Λιβύη και η συμφωνία έχει αποσταλεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Όπως ανέφερε το yenisafak.com, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε, ότι με τη συμφωνία "τα παιχνίδια τους χάλασαν”, προσθέτοντας ότι για αυτό τον λόγο έχουν έρθει κοντά Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ.

Παράλληλα καταφέρθηκε κατά της κίνησης της Αθήνας να προβεί στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη, ενώ αναρωτήθηκε "τι κατάφεραν με αυτό;”. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να τηρεί σταθερή στάση έναντι της Λιβύης .

Πηγή: capital.gr