Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
19/02/2020 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο

Αυστηρή απάντηση στους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι η Ελλάδα αρχίζει να δέχεται σιγά-σιγά τις τουρκικές αξιώσεις στην Μεσόγειο, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου το Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι τουρκικές μεθοδεύσεις όχι μόνον έχουν καταδικαστεί από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, αλλά υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Αφορμή οι δηλώσεις του Ερντογάν ενώπιον βουλευτών του κόμματός του, κατά τις οποίες ισχυρίστηκε πως "Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο”.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Γεννηματά:

"Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός”.

Ερντογάν: Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του υποστήριξε πως "με την αποφασιστική μας στάση, οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής αλλά κυρίως η Ελλάδα σιγά σιγά άρχισαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο".

Ταυτόχρονα επισήμανε πως "η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη", ενώ έσπευσε να αναφερθεί και στην Ελλάδα.

Εκφράζοντας τη δέσμευση ότι θα υποστηρίξει τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης, ώστε αυτή να κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα, ο Ερντογάν δήλωσε αναλυτικά:

"Μετά τη συμφωνία που έχουμε συνάψει με τη Λιβύη στη Μεσόγειο, ενισχύουμε βαθμιαία τις μεταβαλλόμενες ισορροπίες, υπέρ της χώρας μας. Η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη. Η θέση της Τουρκίας είναι διαφορετική. Χάρη σε μια αποφασιστική στάση, ενεργούμε σε αυτό το καθεστώς, που έχουμε ανακοινώσει στη Μεσόγειο, η Ελλάδα σιγά σιγά άρχισαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο".

Πηγή:capital.gr