Τσίπρας: Θα ψηφίσουμε ό,τι θετικό φέρει η κυβέρνηση σε ελαφρύνσεις
10/10/2019 21:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Θα ψηφίσουμε ό,τι θετικό φέρει η κυβέρνηση σε ελαφρύνσεις

Θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι θετικό μέτρο ελάφρυνσης φέρει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πάντως ότι η θετική πορεία της οικονομίας αποτελεί δικαίωση για τις πολιτικές της δικής του κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση απέναντι στην Άγκυρα, τονίζοντας πως δεν αξιοποιεί το κεκτημένο της επιβολής κυρώσεων, καθώς δεν τις ζητάει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την κυβερνητική πρόταση για την ψήφο των αποδήμων, παρότι θα προσέλθει στο αυριανό ραντεβού με Μητσοτάκη με "θετική διάθεση" για να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων για:

Τουρκία - Προσφυγικό

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την απόφαση για κυρώσεις. όσο τις είδατε εσείς άλλο τόσο τις είδε η Τουρκία.
Ούτε άκουσα ούτε είδα την κυβέρνηση να ζητεί κυρώσεις. Είτε από τον υπουργό Εξωτερικών είτε από τον Πρωθυπουργό.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχοντας να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση διστάζει να ζητήσει κυρώσεις. Ακολουθεί πολιτική κατευνασμού και από την εμπειρία μου εκτιμώ ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά. Αντιθέτως υπάρχει ο κίνδυνος να αποχαλινώσει την άλλη πλευρά.

Εμείς καταφέραμε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και φτάσαμε και το Κυπριακό ένα βήμα πριν από την λύση.

Άκουσα τον κ. Δένδια, που τον εκτιμώ, να λέει τη μέρα που τρυπάνε στο οικόπεδο 7, ότι δεν τρέχει και τίποτα. Αυτή δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη στάση.

Υπάρχει η μέση οδός: της διεκδίκησης με διπλωματικούς όρους, την εφαρμογή μεταξύ άλλων των κεκτημένων της χώρας, τις κυρώσεις. Και το ερώτημα είναι γιατί έχει απεμπολήσει η Ελλάδα αυτό της το δικαίωμα.

Καλωσήρθαν στην πραγματικότητα για το Προσφυγικό, κατάλαβαν επιτέλους ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό.

Η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο. Το πρόβλημα δεν λύνεται με κορώνες και όταν όλο το προηγούμενο διάστημα έχεις θρέψει την κοινή γνώμη και τις τοπικές κοινωνίες με μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Κρίνεσαι ως κυβέρνηση από αυτά που πετυχαίνεις, όταν είσαι αντιπολίτευση είναι εύκολο να κάνεις κριτική. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα και εγώ και τώρα το αντιμετωπίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Novartis

Ανοίγει φάμπρικα και για τις επόμενες κυβερνήσεις: όποιος αναδεικνύει σκάνδαλα να κατηγορείται για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Έρχονται τωρα οι Σαμαράς - Βενιζέλος και καταθέτουν μηνύσεις στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αναφέρονται δύο πρόσωπα πολιτικά, ο Παπαγγελόπουλος κι εγώ.

Και με ποιανού απόφαση εγώ βγαίνω από το κάδρο, ποιος παίρνει την ευθύνη;

Η δικογραφία που ήρθε έχει τις καταθέσεις των δύο, και Σαμαρά κ Βενιζέλου, αυτοί δεν είναι αξιόπιστοι, είναι ψευδομηνυτές.

Αυτό το καραγκιοζιλίκι να συνεδριάζει η Βουλή για την προανακριτική επιτροπή 7 ώρες χωρίς κανέναν στα υπουργικά έδρανα και να μπαίνει ο Πρωθυπουργός σαν τον κλέφτη 12.15 να ψηφίσει δεν έχει ξαναγίνει, θέλουν να οδηγήσουν την πολιτική ζωή σε ρεβανσισμό

Ψήφος αποδήμων

Προσέρχομαι με διάθεση θετική και με έναν τόμο. Περάσαμε νόμο να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να υπάρξει ένα πόρισμα ώστε να γίνει η πράξη το αίτημα για ψήφο αποδήμων.

Αν η πρόταση της ΝΔ είναι να αφήσουμε ανοιχτούς τους εκλογικούς καταλόγους και να καθορίζουν 10 εκατ. εκλογείς την κυβέρνηση των υπόλοιπων που ζουν εδώ, όχι.

Οικονομία

Η πορεία της οικονομίας για εμάς είναι δικαίωση. Η Οικονομία χάρη στην προσπάθεια που κάναμε πάει καλά και βλέπουμε διαρκώς την αποκλιμάκωση των ομολόγων. Ό,τι θετικό θα το ψηφίσουμε.

Η άρνηση Μητσοτάκη για το σχέδιο που καταθέσαμε σημαίνει 2 δισ. λιγότερες ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλη διαδρομή , έχει κλείσει δύο κύκλους, πάμε για τον τρίτο: να αντιστοιχήσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ με τις οργανωμένες μας δυνάμεις.

Στο συνέδριο θα τα συζητήσουμε όλα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ισχυρό brand. Αλλάζουν όνομα όσοι δεν αισθάνονται καλά με την πορεία τους.

Πηγή:capital.gr